Вижте най-пазените в тайна плажове в света

22.05.2018
Вижте най-пазените в тайна плажове в света

Един от най-известните туристически блогове aluxurytravelblog.com публикува списък с най-ревностно пазените в тайна плажове по света. Ето кои са те:

 

New Chums, Нова Зеландия

Известен със своята непокътнатост, New Chums Beach е избран за един от най-хубавите плажове в света. До него се стига само пеша, затова често е напълно безлюден, оставяйки огромната ивица от златен пясък, оградена от естествена гора абсолютно дива.

 

Pasir Putih Beach, Бали, Индонезия

Този плаж е кръстен "Белия пясък" и е идеално място за спасение от ордите туристи на остров Бали. Заради липсата на каквато и да било инфраструктура на плажа и наоколо там буквално ще може да се откъснете от света, поне за малко.

 

Holbox Island, Юкатан, Мексико

Намиращият се извън карибското крайбрежие на Мексико остров Holbox предлага едни от най-кристалите води и чисти плажове на света. Поради отдалечеността на острова той е останал скрит за масовите туристи. Но красотата му предвещава това да не продължи твърде дълго.

 

Whitehaven Beach, Австралия

Най-красивият плаж на Австралия е достъпен само по вода и представлява участъци с бял пясък и спиращи дъха тюркоазени води. Мястото е перфектно за бягство от цивилизацията и тотален релакс. Плажът често е включван сред топ забележителностите на най-малкия континент.

 

Praia do Carvalho, Алгарве, Португалия

Този уединен плаж е добра възможност да избягате от курортната суматоха. Заобиколен от скали, този малък пясъчен залив предлага отлични условия за плуване в спокойни води и почивка на златист пясък. Извън туристическия сезон плажът често е безлюден, а в разгара на лятото околните скали предлагат спасение от парещите лъчи на слънцето.

 

Punta Molentis, Сардиния, Италия

Белите пясъци на Punta Molentis са идеалното място за тези, които търсят тишина и уединение. Заобиколен от скали, лесно бихте се объркали с мисълта, че сте на Карибите. Кристалните води правят мястото перфектно за гмуркане.

 

Egremni, Лефкада, Гърция

Отдалеченият плаж на остров Лефкада е един от най-красивите и усамотени плажове на Средиземноморието. Дължина 2,5 км, бели пясъци, отвесни скали, труден достъп - достатъчно плажът да бъде характеризиран като екзотичен и да го добавите в списъка си с бъдещи дестинации.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

 

препоръчани новини

Отваря врати най-големият шоурум за кемпери у нас

Отваря врати най-големият шоурум за кемпери у нас

CamperShop шоурум, на площ от 900 м², отваря врати на 3 февруари с много промоции. Най-новият търговски...

Дамян / damyanxo: Не тръгвам в планината без палатка, спален чувал и шалте в...

Дамян / damyanxo: Не тръгвам в планината без палатка, спален чувал и шалте в...

Има много герои в социалните мрежи. Някои са истински, други не толкова. Избрахме да ви срещнем с една истинска и...