Нов къмпинг отвори врати на плаж Вромос

23.06.2021
Нов къмпинг отвори врати на плаж Вромос

Горещи новини идват и откъм морето ни. Още едно ново място се появи на къмпинг картата. Това е къмпинг Поляна Кемп Вромос.

Плаж Вромос е популярен сред свободно къмпингуващите. Той се намира на юг от гр. Бургас - между Атия и Черноморец.

Предоставяме възможността на собственичката му Велина Стойкова лично да разкаже за мястото и как е възникнала идеята:

"Поляна Кемп е наша семейна мечта, а земята е на моята морска баба - къмпингът е малък, около 6 дка. Миналата година, в следствие на пандемията и дългото стоене вкъщи се роди нашата "летяща чиния" (оранжев бус за храна, който ние си пригодихме изцяло) и който паркирахме на плаж Вромос, един от последните диви плажове на Южното ни Черноморие. Предлагахме домашно приготвени пици, сандвичи, рибка и домашен сладолед, и разбира се освежителни напитки и морски коктейли гарнирани с хубава музика. На хората много им хареса, и ни питаха дали може да пренощуват с палатки и кемпери под тополите на брега. Така се роди и идеята за нашият кемп. Тази година сме направили water station, с душ, две тоалетни и външна чешма. И "Летящата чиния" ще кацне отново на плажа на 1 юли.

"Нямаме ток засега, но догодина се надяваме да решим и този проблем и да осигурим и WiFi, но за тази година няма да се получи. Идеята ни е да развиваме и обогатяваме къмпинга всяка година, но винаги да сме щадящи за околната среда и да сме в хармония с нея, защото нашият къмпинг освен място за къмпингари е и жилище на всякакви животинки - виждали сме и морски видри да се препичат на морските скали. Нашият къмпинг е подходящ за хора, които обичат природата и дивото къмпингуване, градски номади. Цените ни са много достъпни.", уверява Велина.

Плаж Вромос е разположен в близост до екопътека Бакърлъка, която завършва с прекрасна гледка към морето, има археологически разкопки на полуостров Акра, и много приятни ресторантчета с хубава храна. В района често има силен вятър и при подходящи условия, може да се кара кайт сърф.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Поляна Кемп Вромос

 

препоръчани новини

Hymer в България: Филтърът за питейна вода clearliQ travel

Hymer в България: Филтърът за питейна вода clearliQ travel

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer за България...

Българин конструира прототип на teardrop каравана

Българин конструира прототип на teardrop каравана

Конструирана в България каравана се разхождаше това лято по пътищата на страната ни. Тя е дело на 36-годишния...