Нов къмпинг край Русе отваря врати през май

12.03.2021
Нов къмпинг край Русе отваря врати през май

Русе е една от областите, в която все още няма функциониращ къмпинг. За щастие това скоро ще се промени. Новият къмпинг наречен "Кукери" се намира в с. Кошов, на 27 км южно от град Русе, в сърцето на уникално красивия Природен парк Русенски Лом.

Екипът на Camping.bg посети изграждащия се къмпинг през януари и въпреки, че видимо предстояха още довършителни работи останахме приятно впечатлени от локацията и страхотната панорама. В него са обособени две зони на различни нива, от които се разкриват прекрасни гледки към река Черни Лом и нейния живописен каньон с многобройните му пещерни отвори и ниши. Всяка зона разполага със собствени санитарни помещения. Парцелите са затревени и са с площ от 35 до 80 кв.м., в зависимост от средството за настаняване - палатка, каравана, кемпер. Всички места са с достъп до питейна вода и електричество. Паркингът е отделен от зоните за настаняване, за комфорт на къмпингуващите. Сервизните помещения включват и отделен санитарен възел, за нуждите на гости с намалена подвижност, както и точка за почистване на химически тоалетни.

Къмпинг Кукери се намира на 20 - 30 минути с автомобил от гр. Русе. Местоположението му e изходна точка за множество пешеходни и веломаршрути, достигащи до различни природни и културно-исторически забележителности в Природен парк Русенски Лом. Сред тях можем да откроим: средновековен град и крепост Червен, пещера Орлова чука, Ивановски скални църкви и Басарбовски скален манастир. Районът предлага безкрайни възможности за активности сред природата, в това число и наблюдение на редки и защитени видове птици.

Повече за новия къмпинг Кукери може да научите в профила му в Camping.bg ТУК, както и в новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

 

препоръчани новини

Асоциацията на къмпингите разработва собствена система за категоризация

Асоциацията на къмпингите разработва собствена система за категоризация

Асоциацията на къмпингите в България започва работа по изработка на своя собствена система за категоризация на...

От личен опит: къмпинг АйлякЪ

От личен опит: къмпинг АйлякЪ

Къмпинг АйлякЪ е един от новите къмпинги в България. Официално започва да приема гости през 2020 година и постоянно...