За първи път в България: Megamobil!

06.04.2021
За първи път в България: Megamobil!

Словенската марка кемпери Megamobil идва за първи път и у нас в България със съдействието на Megamobil Bulgaria!

Megamobil за първи път в България

Обичате ли да посещавате планините през зимата? Искате ли да пътувате и в същото време да не се лишавате от уюта и комфорта на дома? Търсите ли възможност да бъдете независими и да пътувате без значение от сезона?

Марката Megamobil е прочута с това, че дава всесезонно решение на пътешествениците, които избират да карат именно Megamobil. Защо?

Със своите 4MOTION, 4x4 Dangel и Mercedes-Benz 4×4 системи получавате кемпер, който минава през всякакъв терен - непроходим, кален, планински път. Запознайте се с всички видове системи за задвижване на всички колела.
 


Новият 4MOTION със задвижване на четирите колела е за местата, където няма пътища! Тази опция е актуална за задвижване на всички колела при избор на шаси на MAN TGE и Volkswagen Crafter.

 

Предимства на системата 4MOTION:

Системата му е специално разработена за екстремно каране извън стандартните пътища
Същевременно е безопасен и удобен за шофиране
Отговаря на строгия стандарт за емисии EEV (Enhanced Environmentally Friendly Vehicle)
Оборудван е с най-новото поколение трансмисии - преимуществата включват подобряване на управлението и динамиката на превозното средство

Допълнителното задвижване на четирите колела 4MOTION разпределя въртящия момент между предния и задния мост към четирите колела, което позволява на вана да поддържа оптимален контакт с движещата се повърхност.
 

4MOTION: Опции

 

 
 
Предно предаване: Опции


 

Hill Descent Control
Тази система позволява да шофирате по склонове по безопасен, контролиран начин поради способността на двигателя да контролира скоростта и да задейства спирачките, ако е необходимо.
 


Системата на Mercedes Benz Allroad 4x4 подобрява страничната стабилност и сцеплението особено при неасфалтирани пътища или при трудни пътни условия като лед и сняг.

Може да бъде полезна и при теглене на ремарке, при изкачване на склон или ускоряване. При включен режим на задвижване на всички колела раздавателна кутия изпраща 35% от мощността към предната ос и 65% към задната ос. Превозните средства с такъв режим имат също по-висок просвет и дълбочина на движение. Превключвател на таблото в шофьорската кабина улеснява смяната на задвижващите системи, докато автомобилът е неподвижен или се движи със скорост до 10 км/ч. Индикаторът, който показва кога е включен този режим, е червена лампа в копчето. Тази система се предлага по избор за няколко панела.


Предимства на системата Mercedes Benz Allroad 4x4:

Приблизително 110 мм по-високо ниво на превозното средство
Приблизително 90 мм по-високо ниво на превозното средство на задния мост
Модифицирано положение на функциите на осветление поради по-високо ниво на превозното средство: заден фар за мъгла, интегриран в бронята на Sprinter Panel Van и Sprinter Tourer
Хидравлично управление - за разлика от автомобилите с предно и задно задвижване, които имат електрическо управление.
 


Dangel 4x4 Задвижване на всички колела:
Тази система е за всички приключенци, които обичат да посещават планината през зимата. Превозното средство работи със задвижване на предните колела, като стандартна версия с 2WD. Това позволява да се спести гориво и износване на гумите, когато 4x4 не е необходимо. Предлаганата опция е актуална за задвижване на всички колела при избор на шаси: Peugeot, Fiat или Citroen.


Шаси на Megamobil

ECO 2WD:
Системата спомага за икономия на горивото и предпазване на гумите, а автомобилът се движи само на предно предаване.
 

Автоматичен 4WD режим: 
Когато този режим бъде включен, той работи пасивно и е в готовност. Ако предните колела загубят сцепление, вискозният съединител прехвърля част от наличния въртящ момент към задния мост. Блокировката на диференциала на задния мост осигурява още по-голяма стабилност в кален и непроходим терен.

 

Предимства на системата Dangel 4x4:

➔ 4х4 чрез вискозен съединител: може да се адаптира към вашите нужди, пътищата, по които карате, и метеорологични условия с ECO 2WD режим: 4x4 задвижването е изключено, благодарение на челюстен съединител в задната кутия за прехвърляне.
➔ По-голям пътен просвет: характерен е за високопроходимите транспортни средства, които са подходящи за неравен терен, тъй като намалява риска от сериозни повреди по шасито и одрасквания в долната част на автомобила.
➔ Ниски емисии въглероден диоксид и икономия на гориво
➔ Адаптивност в терена
➔ Защитни плочи под двигателя / скоростната кутия и резервоара за гориво (AD-Blue-Tank)
➔ Заключване на задния диференциал 100%

 

Персонализирайте Вашия избор с пълен набор от опции
Вашият Megamobil е напълно персонализиран, изработен по поръчка според Вашите нужди и желания. Освен наличието на технологични опции, Вие може да избирате между богато разнообразие на Megamobil от екстериорен и интериорен дизайн. Нашата крайна цел е да създадем кемпер по изцяло Ваш вкус!


Интериорен дизайн на Megamobil за всеки вкус

Още Предимства на Megamobil:

При Megamobil майсторството може да се забележи дори в детайли като облицоване на стените - използват се най-добрите тъкани с допълнителен изолационен материал, а богатата гама, която предлагат, предоставя възможност на всеки да избере най-подходящия интериор по свой вкус.
Premium изолацията на Megamobil за зимни условия го прави кемпер, подходящ за всички сезони! За стените, тавана и пода на автомобила е използван изолационен материал с дебелина 19-25мм. При Megamobil няма критични точки, при които е нарушена целостта или функционалността на топлоизолационния слой. Термо мостът е вече в миналото!
Практичен външен душ с топла и студена вода за освежаване през топлите сезони или за измиване на колелото след дълга разходка в гората.
Външен изход за газ, който превръща барбекюто в детска игра.
Практичното стъпало под хладилника прави качването на леглото лесно.
Тоалетната и банята са разделени от прозрачна врата, за да не се мокри едното помещение, докато се ползва другото.
Разтегателното легло в Mega Revolution 640 или допълнително място за багаж? Зависи изцяло от личните предпочитания.
Пълноценният сън, който Megamobil предлага, се базира на подматрачна рамка с автоматично отваряне и матрак от най-висок клас. Висококачествената студена пяна в комбинация с виско пяна обещават спокоен сън.
 

Ако досега целогодишното пътуване е било само мечта, тя вече може да се сбъдне. Megamobil се грижи за това всеки да получи желания дом на колела, който да пасва най-много на неговите нужди. Вижте още всички актуални и нови модели кемпери на Megamobil. Различните кемпери пасват на различен начин на живот. А кой пасва на вашия начин на живот? Ако се чудите как да изберете най-подходящия, можете да получите безплатна консултация от Megamobil Bulgaria.

 

Съдържание от Megamobil Bulgaria

Camping.bg

 

препоръчани новини

Къмпинг Иракли Див - снимки и описание

Къмпинг Иракли Див - снимки и описание

Къмпинг Иракли Див е едно необичайно място на родното Черноморие. Както подсказва името му, той е на легендарния див...

Семинар "Конверсия на ван в кемпер" ще се проведе на 17.09.2022 г....

Семинар "Конверсия на ван в кемпер" ще се проведе на 17.09.2022 г....

Camping.bg ви кани на първия по рода си в България практически семинар "Конверсия на ван в кемпер"!...