12 НЕ-съвета за бързо сприятеляване на къмпинг

10.06.2018
12 НЕ-съвета за бързо сприятеляване на къмпинг

Вече е лято. Сезонът на къмпинга. Откриват се прекрасни възможности да отидете сред природата и да срещнете много нови приятели. По-долу ще видите няколко полезни съвета за това как моментално да създадете контакти с останалите къмпингуващи:

1. Включете алармата на колата си. Никога не се знае дали някой няма да реши да я разбие или открадне докато спите. Също така, в случай, че животно се покатери отгоре й, появи се внезапно силен вятър или нещо друго, което не е крадец в 3 през нощта е редно да бъдете известени, както и всички останали наоколо.

2. Вземете си бутилка бира и отидете при съседите да говорите за политика. Ако тази тема не им е интересна опитайте с религия. Ако и с това не стане постарайте се да намерите друга тема, по която да сте на различно мнение.

3. Ако кучето ви има силен глас, пази си територията или е нервно и обича да лае през нощта за щяло и нещяло, пуснете го свободно. Ако нямате куче просто имитирайте кучешки лай между полунощ и 5 сутринта. Бъдете спокойни - повечето хора не могат да направят разлика между кучешки и човешки лай толкова рано сутринта.

4. Ако напускате лагера си, за да отидете на разходка, за риба или каквото и да било друго, оставете храна на масата за дивите животни. Катеричките и птиците обичат да ровят по торби и пликове, така че снаксовете, чипсовете и крекерите са отличен избор. Ако сте в зона, в която има мечки чиния с риба би свършила перфектна работа.

5. Настанете се в 11 вечерта или дори по-късно. Разходете се с фенери наоколо, за да изберете най-подходящото място за разпъване на лагера. Ако фенерите ви не са много ефективни обиколете наоколо с колата на включени дълги светлини.

6. След като сте разпънали лагера запалете огън и започнете да пиете с приятелите си. Седнете достатъчно далече един от друг, за да може да си отпуснете свободно гласовете.

7. Забавлявайте се около огъня с музика и разговори на висок глас до 2 или 3 през нощта.

8. Ако разполагате лагера си след 11 вечерта се старайте да отваряте и затваряте вратите на колата/кемпера след всяко влизане за вземане на нещо. Блъскайте силно вратите, за да сте сигурни, че са добре затворени.

9. Ако имате нужда от ток, не се притеснявайте да използвате бензиновия си генератор между 11 вечерта и 6 сутринта. Ако шумът му ви пречи да спите отдалечете го максимално от вашия лагера по посока на съседите.

10. Слушайте силно музика. Това е любимата ви музика, следователно и на всички останали ще им хареса.

11. Сложете малко мокри дърва в огъня, за да покриете всичко наоколо с дим.

12. Помолете съседа да ви услужи със студена бира точно в средата на разговора/спора ви за политика или религия. Обещайте, че ще му я върнете, дори и да нямате повече бира.

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник и снимка: adventure-journal.com

препоръчани новини

препоръчани новини

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer за България...

препоръчани новини

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Корицата със снимка от къмпинг Къпиновски манастир беше избрана от аудиторията на Camping.bg за корица на...