3 нови места за къмпингуване в горите

25.07.2016
3 нови места за къмпингуване в горите

Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) съобщи, че от този летен сезон дава възможност на любителите на почивката сред природата да разполагат палатки и каравани на специално обособени места за къмпингуване в горски територии. От там уверяват, че тази стъпка е само началото на продължителен процес за определяне на нови зони за къмпингуване.

Определените места, подходящи за къмпингуване, са в районите на три териториални поделения на ЮЗДП, в областите Пазарджик, Благоевград и Софийска. Палатки могат да се разпъват в местността „Ливада Бачия” в Рила /„ДГС Белово”/, която е вилна зона и предпочитано място за отдих и туризъм. Местността „Вищерица” в Западните Родопи, в района на „ДГС Гърмен”, е друга възможност за почиващите, които биха могли да си организират и велопоходи. Чудесно място за къмпингуване предлагат и държавните горски територии около язовир Душанци, стопанисвани от ”ДГС Пирдоп”.

В обособените за къмпинг зони са създадени базови условия за почиващите – поставени са сигнални ленти и указателни табели, кошчета за отпадъци, обезопасени и обозначени са местата, където единствено може да се пали огън. От ЮЗДП заявяват, че при повишен интерес от турсти към местата имат готовност да извършат подобрения.

Camping.bg ще отрази местата на картата на портала в частта „На диво“, веднага щом разполага с точните им географски координати.

Снимки: ЮЗДП

Camping.bg

препоръчани новини

Новият Къмпинг пътеводител на България

Новият Къмпинг пътеводител на България

Новият Къмпинг пътеводителят на България вече е в печат. Той ще съдържа информация за 29 български къмпинга. През...

България има нужда от много нови къмпинги

България има нужда от много нови къмпинги

Къмпинг туризмът е един от най-динамично развиващите се сектори в Европа и света. Официалните статистики на...