3 полезни мобилни приложения за следващото Ви пътуване

30.05.2022
3 полезни мобилни приложения за следващото Ви пътуване

 

1.  Park4Night      

                                                   

Това е едно от най-добрите къмпинг приложения за собствениците на кемпери и кемперванове. Park4night ще ви помогне да изберете къмпинг, място за лагеруване или кратка почивка, било то за няколко часа или една нощ.

Приложението се поддържа на 6 езика: английски, френски, немски, испански, италиански и нидерландски. Всеки коментар на горепосочените езици дава опция за автоматичен превод на английски.

Park4night има безплатна и платена версия. Безплатната дава достъп до голяма част от нужното за всеки пътешественик. Ако желаете можете да вземете пълната версия като абонамента е 1.99 евро на месец или 9.99 евро на година. Тя дава достъп до следните допълнителни функции:

enlightened Off-line mode - използване на приложението без да имате нужда от интернет връзка
enlightenedMultimedia use - използване на повече от едно устройство (телефон, лаптоп, таблет)
enlightenedAdvanced search filters - отключва допълнителни филтри при търсенето на локация (предлагани услуги, рейтинг, дейности и др.)
enlightenedNo adverts – премахва показването на реклами
enlightenedSearch your itinerary - достъп до всички услуги по зададен маршрут
enlightenedMap with satellite view - опция за изглед на картата в сателитен режим

Чрез това приложение ще можете да намерите къмпинги, бензиностанции, газостанции, места за пълнене на вода, платени и безплатни паркинги както и места за свободно къмпингуване. За всяко място има посочена основна информация като GPS координати, брой паркоместа, предлагани услуги, ценови диапазон, контакти, говорими езици на персонала. Всеки посетил дадено място може да прикачи снимки и да остави оценка между 1 и 5 звезди, както и коментар.

Друга изключително полезна опция е възможността да се добавя ново място. Park4night ви дава възможност да изберете локация на картата, след което можете да посочите вида на мястото (къмпинг, платен паркинг, пикник зона и т.н.). Следващата стъпка е да посочите предлагани услуги (електричество, вода, пералня, интернет достъп и др.) както и възможните дейности в района (колоездене, риболов, плуване, преход, катерене). Можете да напишете кратко описание в свободен текст и да добавите основна информация като брой места за паркиране, цена за 24 часа престой, дали работи целогодишно или сезонно, има ли ограничение във височината на превозното средство и да добавите снимки.

Park4night ви дава възможност да търсите места около определена локация или град. Можете да филтрирате търсенето по избрани критерии (платени или безплатни места, подходящи за дневно ползване или нощувка, заобиколен от природа, допълнителни услуги, рейтинг, дейности) като част от тях са достъпни само за платената версия.

Оценка в Google Play – 4.7 от 16 хиляди отзива

Цена: Основна версия - безплатно

Пълна версия - 1,99 евро на месец / 9.99 евро на година

Download for Android

Download for IOS

 

 

2.  Maps.me

Maps.me е приложение, което e изключително полезно за всеки пътешественик. Най-голямото му предимство е неговият offline режим на работа. Дори ако сте по средата на нищото не е нужно да се притеснявате в коя посока да поемете. Единственото, което трябва да направите е да свалите картата за страна или региона, който искате да посетите. Това ще е единствения период, в който имате нужда от интернет връзка. Веднъж свалени на телефона или таблета ви картите са готови за употреба. Полезно както на път сред природата, така и в градски условия.

Maps.me дава опции за търсене според вашите нужди: хотели, ресторанти, бензиностанции, паркинги, места с интернет връзка, болници, банкомат, аптека, хранителни продукти, тоалетна. Има опция за създаване на списък с планирани маршрути и дестинации.

След като изберете дестинация за пътуване приложениетоначертава маршрут. Можете да изберете начин на придвижване: пеша, с автомобил, велосипед, такси и метро.

Ако се придвижвате пеша в града, и искате да използвате метро, можете да изберете опцията за изглед на картата, която ще покаже линиите на метрото в различни цветове и имената на спирките.

Приложението дава опция за добавяне на място на картата. От падащото меню може да изберете вида на обекта (къмпинг, банка, кафене, магазин, автомивка, природна забележителност) както и адрес, име, контакти и работно време.

Друга полезна опция на приложението е при търсене на място за настаняване да се прави резервация чрез директно свързване към booking.com.

Приложението е напълно безплатно и не е необходимо да се плаща за допълнителни функции.

Оценка в Google Play - 4.6 от 1.2 милиона отзива.

Цена: Безплатно

Download for Android

Download for IOS

 

 

3.   Opoznai.bg

Опознай.bg е приложение за всеки, който обича да пътува, да открива нови места и да опознава България. Това е най-изчерпателният каталог със забележителности в цялата страна. Сайтът разполага с над 11 000 статии за културни и природни забележителности, богата информация за текущи и ежегодни събития и фестивали.

В приложението ще намерите над 74 000 снимки, над 4000 коментари за обекти и над 1000 видеа.

Всички обекти са разделени на следните категории: природни забележителности, исторически забележителности, култура и изкуство, маршрути и екопътеки, спорт, селски и еко туризъм, места за подслон, сгради и архитектура, атракциони, забавления. Има опция за търсене по региони както и по градове и села. Към всеки обект има информация за локация, работно време, достъпност както и снимков материал или видео. Всеки посетил мястото може да напише коментар и да остави оценка за обекта. Много удобна е опцията да се търсят забележителности по предварително зададен маршрут. Пътувайки от точка “А” до точка “Б” ще видите всички обекти, които можете да посетите, обозначени на картата. Приложението дава възможност да филтрирате какви видове обекти искате да се показват. Включвайки локацията на телефона приложението ще покаже всички обекти близо до вашето текущо местоположение. Може да създадете списъци с обекти, които планирате да посетите както и с такива, които вече са били посетени. Приложението е полезно и за намиране на места за нощувки както и заведения за хранене.

Опознай.bg е напълно безплатно.

Оценка в Google Play - 4.7 от 3300 отзива.

Цена: Безплатно

Download for Android

 

Евгени Братоев
Camping.bg

Снимка: Веселин Вълев / Camping.bg

 

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

Наталия Коваленко, Be Camper Украйна: Очаквам бум на къмпинг туризма след...

Наталия Коваленко, Be Camper Украйна: Очаквам бум на къмпинг туризма след...

Представяме ви още едно интервю от изложението Caravan Salon 2022. Наш събеседник е Наталия Коваленко от...

Франк Хайнрихсен: Venture S e кемперванът на бъдещето

Франк Хайнрихсен: Venture S e кемперванът на бъдещето

Германският премиум производител Hymer участва с много голям щанд на изложението Caravan Salon в Дюселдорф. Събитието...