5 къмпинг съвета, които не сте знаели до сега

16.07.2015
5 къмпинг съвета, които не сте знаели до сега

Къмпинг съвет №1
Какво да правите, ако имате торба с дървени въглища, но не и барбекю? Дано сте взели с вас картонена кутия за яйца. Може да я използвате, за да си направите импровизирано барбекю. Просто напълнете кутията с парчета въглища, запалете я и сте готови - вече имате малък грил за кебапчета или наденички.

Къмпинг съвет №2
А сега ще попитате - какво да използвам за скара? Ето и решението: намирате отнякъде градинско гребло, почиствате го добре и го стерилизирате на открития огън. След това просто набодете месото на него и печете. Добър апетит!
Всъщност, ако сте в планината или на друго място, на което не може да измислите заместител на греблото, ви предлагаме изпитано решение - използвайте плосък камък като сач. Оставяте го в огъня да се загрее хубаво, изваждате го внимателно и поставяте храната си отгоре да се изпече.

Къмпинг съвет №3
Ето, че вече се смрачава навън и най-лошото нещо сега са насекомите и в частност комарите. Малките зверчета, смучещи кръв, неспирно ще атакуват тялото ви с надежда да се докопат до животворната червена течност и вие знаете, че това ще бъде една неравна битка срещу превъзхождащ по сила и численост враг. Но за щастие сте си спомнили да вземете с вас билката градински чай или салвия (Salvia officinalis). Стрък от тези ароматни листа, от които обикновено се прави чай, ги хвърляте върху жарта и така ще имате за известно време активен репелент.

Къмпинг съвет №4
Искате да слушате музика около огъня или в палатката, но високоговорителят на вашия смартфон само дразни слуха със слабата си мощност. Не е нужно да купувате скъпи колонки. Просто поставете телефона в чаша и звуковите вълни, автоматично се усилват. При това без да предизвикат оплаквания от съседите ви по палатка.

Къмпинг съвет №5
Партито е свършило и е време да си лягате, но искате денят ви да завърши с приятен разговор в палатката. Нужна ви е обаче мека светлина. Вземете бял (непрозрачен) пластмасов бидон и поставете срещу него източник на светлина - фенер, челник или дори светкавицата на телефона ви. Така ще имате прекрасна лампа, която може и да не спечели награда за дизайн, но все пак дава приятно за окото декоративно осветление.

Източник: danishcampsites

препоръчани новини

препоръчани новини

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer за България...

препоръчани новини

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Корицата със снимка от къмпинг Къпиновски манастир беше избрана от аудиторията на Camping.bg за корица на...