5 къмпинг съвета, които не сте знаели до сега

16.07.2015
5 къмпинг съвета, които не сте знаели до сега

Къмпинг съвет №1
Какво да правите, ако имате торба с дървени въглища, но не и барбекю? Дано сте взели с вас картонена кутия за яйца. Може да я използвате, за да си направите импровизирано барбекю. Просто напълнете кутията с парчета въглища, запалете я и сте готови - вече имате малък грил за кебапчета или наденички.

Къмпинг съвет №2
А сега ще попитате - какво да използвам за скара? Ето и решението: намирате отнякъде градинско гребло, почиствате го добре и го стерилизирате на открития огън. След това просто набодете месото на него и печете. Добър апетит!
Всъщност, ако сте в планината или на друго място, на което не може да измислите заместител на греблото, ви предлагаме изпитано решение - използвайте плосък камък като сач. Оставяте го в огъня да се загрее хубаво, изваждате го внимателно и поставяте храната си отгоре да се изпече.

Къмпинг съвет №3
Ето, че вече се смрачава навън и най-лошото нещо сега са насекомите и в частност комарите. Малките зверчета, смучещи кръв, неспирно ще атакуват тялото ви с надежда да се докопат до животворната червена течност и вие знаете, че това ще бъде една неравна битка срещу превъзхождащ по сила и численост враг. Но за щастие сте си спомнили да вземете с вас билката градински чай или салвия (Salvia officinalis). Стрък от тези ароматни листа, от които обикновено се прави чай, ги хвърляте върху жарта и така ще имате за известно време активен репелент.

Къмпинг съвет №4
Искате да слушате музика около огъня или в палатката, но високоговорителят на вашия смартфон само дразни слуха със слабата си мощност. Не е нужно да купувате скъпи колонки. Просто поставете телефона в чаша и звуковите вълни, автоматично се усилват. При това без да предизвикат оплаквания от съседите ви по палатка.

Къмпинг съвет №5
Партито е свършило и е време да си лягате, но искате денят ви да завърши с приятен разговор в палатката. Нужна ви е обаче мека светлина. Вземете бял (непрозрачен) пластмасов бидон и поставете срещу него източник на светлина - фенер, челник или дори светкавицата на телефона ви. Така ще имате прекрасна лампа, която може и да не спечели награда за дизайн, но все пак дава приятно за окото декоративно осветление.

Източник: danishcampsites

препоръчани новини

препоръчани новини

Къмпинг Иракли Див - снимки и описание

Къмпинг Иракли Див е едно необичайно място на родното Черноморие. Както подсказва името му, той е на легендарния див...

препоръчани новини

Семинар "Конверсия на ван в кемпер" ще се проведе на 17.09.2022 г....

Camping.bg ви кани на първия по рода си в България практически семинар "Конверсия на ван в кемпер"!...