84 кемпера бяха върнати на собствениците им след месеци престой в Мароко

07.12.2020
84 кемпера бяха върнати на собствениците им след месеци престой в Мароко

Коронакризата от март изненада стотици нидерландски кемперисти в Мароко. Блокираните им в Африка кемпери пристигнаха в Амстердам с кораб на 5 декември.

След сложна логистична процедура последните 84 кемпера, които бяха оставени от собствениците си в Мароко през месец март пристигнаха обратно в Нидерландия. Щастливите им собственици ги видяха за първи път от месеци и не скриваха радостта си на пристанището в Амстердам.

Историята

Пет организирани групи с туристи на Нидерландския кемпер клуб (NKC) обикаляха из Мароко през месец март, когато за броени дни коронакризата затвори граници и блокира транспортни връзки. За да гарантират здравето и живота на туристите от NKC вземат кризисно решение да ги върнат обратно у дома със самолет. Кемперите им обаче са оставени на охраняем паркинг в къмпинг край Маракеш с идеята бързо да се организира транспорт и за тях.


 

Сътрудничеството

Междувременно обаче обявеното извънредно положение в Мароко и свързаните с него забрани за пътувания бяха валидни през цялата година. За да гарантира връщането на кемперите на собствениците им все пак през тази година NKC организира кампания съвместно с компанията Broekman Logistics, Посолството на Нидерландия в Мароко и застрахователна компания. "Беше трудна операция, но благодарение на доброто взаимодействие помежду ни постигнахме очаквания резултат днес. Страхотно е да видиш щастливите лица на собствениците. Това е прекрасен подарък за тях за Никулден", заяви директорът на NKC  Стан Столверк.


 

Процедурата

През целия ден на 5 декември собствениите имаха възможност да си вземат кемперите на пристанището в Амстердам. Преди това да се случи обаче беше нужно да се измине дълга процедура. Първо, митническите служби на Мароко трябваше да одобрят износа на кемперите. След обработката на документите кемперите пътуваха в конвой от Маракеш към пристанището на Казабланка управлявани от местни партньори. Там те бяха натоварени на товарния кораб Grande Luanda на компанията Grimaldi. И щастливият финал е в началото на декември в Амстердам.


 

Повече може да видите във видеото:

 

Веселин Вълев
Camping.bg

 

препоръчани новини

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer за България...

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Корицата със снимка от къмпинг Къпиновски манастир беше избрана от аудиторията на Camping.bg за корица на...