84 кемпера бяха върнати на собствениците им след месеци престой в Мароко

07.12.2020
84 кемпера бяха върнати на собствениците им след месеци престой в Мароко

Коронакризата от март изненада стотици нидерландски кемперисти в Мароко. Блокираните им в Африка кемпери пристигнаха в Амстердам с кораб на 5 декември.

След сложна логистична процедура последните 84 кемпера, които бяха оставени от собствениците си в Мароко през месец март пристигнаха обратно в Нидерландия. Щастливите им собственици ги видяха за първи път от месеци и не скриваха радостта си на пристанището в Амстердам.

Историята

Пет организирани групи с туристи на Нидерландския кемпер клуб (NKC) обикаляха из Мароко през месец март, когато за броени дни коронакризата затвори граници и блокира транспортни връзки. За да гарантират здравето и живота на туристите от NKC вземат кризисно решение да ги върнат обратно у дома със самолет. Кемперите им обаче са оставени на охраняем паркинг в къмпинг край Маракеш с идеята бързо да се организира транспорт и за тях.


 

Сътрудничеството

Междувременно обаче обявеното извънредно положение в Мароко и свързаните с него забрани за пътувания бяха валидни през цялата година. За да гарантира връщането на кемперите на собствениците им все пак през тази година NKC организира кампания съвместно с компанията Broekman Logistics, Посолството на Нидерландия в Мароко и застрахователна компания. "Беше трудна операция, но благодарение на доброто взаимодействие помежду ни постигнахме очаквания резултат днес. Страхотно е да видиш щастливите лица на собствениците. Това е прекрасен подарък за тях за Никулден", заяви директорът на NKC  Стан Столверк.


 

Процедурата

През целия ден на 5 декември собствениите имаха възможност да си вземат кемперите на пристанището в Амстердам. Преди това да се случи обаче беше нужно да се измине дълга процедура. Първо, митническите служби на Мароко трябваше да одобрят износа на кемперите. След обработката на документите кемперите пътуваха в конвой от Маракеш към пристанището на Казабланка управлявани от местни партньори. Там те бяха натоварени на товарния кораб Grande Luanda на компанията Grimaldi. И щастливият финал е в началото на декември в Амстердам.


 

Повече може да видите във видеото:

 

Веселин Вълев
Camping.bg

 

препоръчани новини

Къмпинг и караванинг експо 2021 ще се проведе от 14 до 16 май в София

Къмпинг и караванинг експо 2021 ще се проведе от 14 до 16 май в София

Най-голямото и важно събитие в къмпинг, караванинг и аутдор сектора през тази година ще се проведе в рамките на...

За първи път в България: Megamobil!

За първи път в България: Megamobil!

Словенската марка кемпери Megamobil идва за първи път и у нас в България със съдействието на Megamobil Bulgaria!...