84-то рали на Международната федерация за къмпинг и караванинг

01.08.2016
84-то рали на Международната федерация за къмпинг и караванинг

На 29 юли в португалското градче Понте де Лима тържествено бе открито 84-тото рали на Международната федерация за къмпинг и караванинг (FICC). В продължение на 10 дни привърженици на къмпинга и караванинга от целия свят ще се насладят на богата и разнообразна програма, изпълнена с културни, спортни и развлекателни дейности, предвидени за всички възрастови групи. 

Португалия е домакин на международно FICC рали за четвърти път. През дългата история на традиционното годишно събитие на Федерацията, родината на Вашку да Гама е приветствала гости от целия свят в Лагоа де Санто Андре през 1975 г., Ерисейра през 1985 г. и Алжезур през 1995 г. След 21-годишно прекъсване, Federação de Campismo e Montanhismo de Portugal (Португалската федерация за къмпинг и планинарство) посреща гости от над 40 държави в най-стария португалски град - Понте де Лима. Къмпингът, в който се организира събитието, разполага с над 750 места. 

Събитието на FICC бе открито с официална церемония на 29 юли, а през втория ден всички участници дефилираха в народните си костюми в Парада на нациите.

Програмата включва още опознавателна разходка на Понте де Лима, велопоход в покрайнините на града, културни мероприятия, пазар на ръчно изработени традиционни изделия, спортни състезания за деца и възрастни, водни забавления, екскурзии из Португалия в близки райони до Понте де Лима.

На 3 август ще се проведе и Общото събрание на Федерацията, на което оглавяващите националните асоциации и клубове, членове на FICC, вземат важни решения за развитието и дейността ѝ. Член на FICC от българска страна е Българската асоциация за къмпинг и караванинг, която е част от световната къмпинг общност от 2012г .

Camping.bg

 

препоръчани новини

4play.bg - интернет молът за детски забавления на открито

4play.bg - интернет молът за детски забавления на открито

www.4play.bg е онлайн магазин за щастливи деца. Дървени детски площадки, конфигурации, пластмасови къщи, батути и...

Къмпингите стартират сезон 2020. Актуална информация за работата им.

Къмпингите стартират сезон 2020. Актуална информация за работата им.

След изтичане на въведеното извънредно положение къмпингите в България вече могат да приемат гости. По-долу ще...