84-то рали на Международната федерация за къмпинг и караванинг

01.08.2016
84-то рали на Международната федерация за къмпинг и караванинг

На 29 юли в португалското градче Понте де Лима тържествено бе открито 84-тото рали на Международната федерация за къмпинг и караванинг (FICC). В продължение на 10 дни привърженици на къмпинга и караванинга от целия свят ще се насладят на богата и разнообразна програма, изпълнена с културни, спортни и развлекателни дейности, предвидени за всички възрастови групи. 

Португалия е домакин на международно FICC рали за четвърти път. През дългата история на традиционното годишно събитие на Федерацията, родината на Вашку да Гама е приветствала гости от целия свят в Лагоа де Санто Андре през 1975 г., Ерисейра през 1985 г. и Алжезур през 1995 г. След 21-годишно прекъсване, Federação de Campismo e Montanhismo de Portugal (Португалската федерация за къмпинг и планинарство) посреща гости от над 40 държави в най-стария португалски град - Понте де Лима. Къмпингът, в който се организира събитието, разполага с над 750 места. 

Събитието на FICC бе открито с официална церемония на 29 юли, а през втория ден всички участници дефилираха в народните си костюми в Парада на нациите.

Програмата включва още опознавателна разходка на Понте де Лима, велопоход в покрайнините на града, културни мероприятия, пазар на ръчно изработени традиционни изделия, спортни състезания за деца и възрастни, водни забавления, екскурзии из Португалия в близки райони до Понте де Лима.

На 3 август ще се проведе и Общото събрание на Федерацията, на което оглавяващите националните асоциации и клубове, членове на FICC, вземат важни решения за развитието и дейността ѝ. Член на FICC от българска страна е Българската асоциация за къмпинг и караванинг, която е част от световната къмпинг общност от 2012г .

Camping.bg

 

препоръчани новини

Новият Къмпинг пътеводител на България

Новият Къмпинг пътеводител на България

Новият Къмпинг пътеводителят на България вече е в печат. Той ще съдържа информация за 29 български къмпинга. През...

България има нужда от много нови къмпинги

България има нужда от много нови къмпинги

Къмпинг туризмът е един от най-динамично развиващите се сектори в Европа и света. Официалните статистики на...