9 лесни трика за вкусен семеен къмпинг

08.08.2016
9 лесни трика за вкусен семеен къмпинг

Къмпингът е отличен начин за ваканция със семейството, но опитайте да приготвите храна, докато разпъвате палатката, да запалите огън и едновременно с това да забавлявате децата. Това са взаимоизключващи се неща.

Предлагаме ви 9 трика, за да ви бъде вкусно, приятно и всички да са щастливи.
 
1. Предварителна подготовка на макс

Преди да отпътувате планирайте добре какво ще ядете. След това нарежете и пакетирайте колкото можете повече. Когато всичко е предварително приготвено на порции, ще бъдете максимално улеснени след това. Така ще спестите време и място, а и по-малко ще цапате, следователно ще имате повече време за почивка и релакс.

2. Дайте на децата да приготвят десерта

Насърчавайте децата си да играят с храната им. Заредете сметана, захар и ванилия (или друг любим аромат) в сладоледена топка с лед и каменна сол. След 20 минути разклащане ще имат готов сладолед, който да  споделят помежду си.

3. Замразяване

Ще си спестите неимоверно много време и усилия, ако приготвите у дома някои храни и супи, като след това ги замразите. Така ще постигнете двоен ефект - ще имате охлаждащи пакети в хладилната чанта в първия си ден на къмпинг, и вкусна храна за втория и третия си ден. Освен това, готвенето ви ще се сведе само до загряване на храната и препичане на филийки.

4. Майсторско увиване

За първата си вечеря на къмпинг изберете нещо, което не се нуждае от големи приготовления (или дори чинии), тъй като може да сте ангажирани с подготовка на палатката, събиране на дърва за огън и т.н. Има лесен вариант за вечеря с най-пресни продукти, които на другия ден едва ли ще са годни за ядене. Предварително нарязаните у дома и готови месца и зеленчуци трябва просто да бъдат загряти, след това увити като дюнер и са готови за ядене.

5. Храна на шиш

Какво е къмпинг, ако не въртите нещо над огъня? Не винаги е необходимо да бъде традиционната скара - кюфтета, кебапчета, наденици. Направете си шишчета с подреждане на зеленчуци, добавете сирене, гъби и каквото друго ви хрумне. Ако искате да е наистина лесно, увийте храната във фолио, поставете го в огъня и изчакайте, докато се сготви.

6. Споделяйте домакинстването

Ходенето на къмпинг с друго семейство има едно голямо преимущество - споделянето на готвенето. Те правят една закуска, един обяд и една вечеря и вие правите същото на следващия ден. Носете повече прибори и посуда и предложете да измиете чиниите, когато те готвят, а после обратното. Така ще имате повече време и може да се насладите на кафето си, например.

7. Хрупалки

Независимо дали става дума солети, бисквити, кракери и т.н., понякога сухите храни спасяват положението. Подгответе такива неща за почивката на семейството си. Вършат работа за из път, както и по време на къмпирането.

8. Минимален размер

Какво е лятна салата без дресинг, картофки без кетчуп или наденички без горчица? Вместо да носите пълни бутилки вземете малки разфасофки. Не забравяйте и вашите любими подправки, които може да пренесете в празни кутийки от бонбонки тик-так, например.

9. Комфортно хранене

Само защото сте в гората, не означава, че не може да сготвите любимите гозби на семейството. Планирайте едно хранене, което е по-специално - носете си продуктите. Като лесно допълнение към вечерята може да изпечете царевица на скара, например. Можете дори да приготвите мекици или мъфини за закуска - просто си подгответе тестото предварително у дома.

По материали на mec.ca

Camping.bg

препоръчани новини

препоръчани новини

България има нужда от много нови къмпинги

Къмпинг туризмът е един от най-динамично развиващите се сектори в Европа и света. Официалните статистики на...

препоръчани новини

Резултати от Годишната класация на къмпингите в България 2019

Приключи Годишната класация на къмпингите в България #BestBGcamp. Проучването се проведе за пета поредна година в...