9 стъпки да изкарате работния ден сред природата

02.12.2017
9 стъпки да изкарате работния ден сред природата

Природата ви зове и търсите начин как да се измъкнете от работа? Вижте следващите 9 изпитани стъпки за великолепно преживяване през работно време, с минимален риск от уволнение.

Стъпка 1: Изберете точния ден и планирайте приключението

Твърде рисково е да отсъствате често от работа с мотив, че сте болен. Затова не го правете редовно, а качествено. Следете прогнозата за времето, снежната обстановка и всичко останало, от което зависи еднодневното ви приключение. През лятото може да направите разходка в планината, а през зимата да отидете на ски.

Стъпка 2: Поставете основата от предния ден

След като сте планирали вече кой ден да се "разболеете" е препоръчително да изиграете от предния ден сценки със симптоми на боледуване. Не преигравайте прекалено много. Може да се закашляте няколко пъти, да се оплачете на колеги, че ви боли глава, че се чувствате отпаднал и т.н. Така, ако шефа мине покрай бюрото ви и пита за вас има голяма вероятност някой колега да го уведоми, че не сте се чувствал добре и вероятно състоянието ви се е влошило.

Стъпка 3: Пригответе си багажа от вечерта

За да сте сигурни, че ще извлечете максималното от свободния ден не губете време с багажа си, а го пригответе от вечерта. Така ще можете още рано сутринта да тръгнете за там, накъдето сте планирали. По този начин и ще избегнете трафика (нали е работен ден, все пак).

Стъпка 4: Съобщете, че сте болен

Най-добрият вариант е да уведомите шефа си, че сте болен по мейла. Така ще избегнете преструването по телефона. Ако все пак не може да избегнете телефонното обаждане опитайте да се обадите в офиса преди още шефа да е дошъл на работа. И ако това няма как да стане и се налага да говорите лично с него се дръжте хладнокръвно, не се опитвайте да звучите по телефона така, сякаш умирате.
Допълнителен съвет: Ако се обадите по телефона веднага след събуждане гласът ви естествено ще звучи пресипнал.

Стъпка 5: Фейсбук пост, че сте болен

Пуснете статус в социалните мрежи "Болен съм!" Може даже да програмирате да се публикува по някое време през деня, когато вече ще сте далече от дома.

Стъпка 6: Изключете телефона

Превключете телефона си на самолетен режим. Така няма да ви се налага да имитирате болно състояние, ако някой от работата ви се обади. А ако има вятър около вас или други нетипични за домашно лечение звуци рискувате да ви разкрият.

Стъпка 7: Ползвайте слънчезащитен крем

Намажете се със слънцезащитен крем и повторете по-късно през деня, ако е необходимо. Сериозно, как ще обясните на колегите си слънчевия загар след прекаран ден в леглото у дома?!

Стъпка 8: Пазете се

Винаги трябва да сте внимателни, когато сте сред природата, но това се отнася с още по-голяма сила в дните, когато сте фиктивно болен. Прикритието ви може светкавично да рухне, ако се изгубите в планината или си счупите крак на ски пистата.

Стъпка 9: Повторете, ако е нужно

Един ден не е достатъчен да укротите приключенския си дух? Ще е още по-достоверно, ако сте болен 2 дни, нали?! Повторете стъпките от 1 до 8 и се забавлявайте!

Camping.bg

Източник: cloudlineapparel.com

препоръчани новини

препоръчани новини

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer за България...

препоръчани новини

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Корицата със снимка от къмпинг Къпиновски манастир беше избрана от аудиторията на Camping.bg за корица на...