Alpine Cross Cabin - концепция за мобилно работно превозно следство

24.01.2023
Alpine Cross Cabin - концепция за мобилно работно превозно следство

Alpine пренасочва вниманието си от първокласни аудио компоненти към промяна на начина, по който работим и къмпингуваме.

Водещата германската компания за електронни компоненти и автомобилни инфотеймънт системи показа на изложението CMT в Щутгарт миналата седмица зашеметяваща концепция, наречена Cross Cabin. Футуристичният ван разполага с многофункционален интериор, пълен с всичко необходимо за работа и забавление.

Забележителното в Cross Cabin е интериорът. Дистанционната работа промени начина, по който много хора вече живеят, Alpine са искали да създадат кемпер, който да насърчава работната производителност, независимо къде се намирате. Ванът, който е проектиран за двама, има съответно дне различни работни места, така че да могат да работят едновременно. По собствените думи на компанията това е нов вид „работно“ превозно средство.

Всяка от работните станции на Cross Cabin е с дизайн, вдъхновен от японския минимализъм. Първото пространство, което се намира точно зад седалките на водача и пътника, е комбинирана зона за работа и хранене. Има кухненски бокс, интегриран в плъзгащата се врата, който можете да използвате, за да приготвяте храна в и извън вана. Междувременно по-голямото задно пространство е облицовано с бамбукови ребра, които скриват рафтовете, осветлението и аудиосистемата Alpine от погледа. От пода с татами излиза голяма маса, която може да се използва за работа или хранене, а двете интегрирани пейки могат да се превърнат в зона за спане през нощта. Ванът е оборудван със захранвана от слънчева енергия 12-kWh електрическа система, която може да поддържа всички работни системи до три дни, както и 4G/LTE клетъчни антени и високоскоростен мобилен рутер, за да отговори на всички ваши комуникационни нужди.

Alpine не публикува техническа информация за самото превозно средство, но знаем, че Cross Cabin е изграден на база на Ford Transit, въпреки че не е ясно дали това е стандартната товарна версия или новият вариант за кемпер. Възможно е също така да се базира на захранвания с батерии E-Transit.

За съжаление, не изглежда Alpine да планират да станат и производител на превозни средства в скоро време. Компанията казва, че планира да представи концепцията Cross Cabin на други търговски изложения тази година и да използва обратната връзка от потребителите, за да разработва бъдещи къмпинг и караванинг продукти. Остава да се надяваме, че в крайна сметка ще намерят сили сами или с партньор и ще превърнат концепцията в реалност.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: alpine.de

 

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

Термален къмпинг Велинград ще краси корицата на Къмпинг пътеводителя на...

Термален къмпинг Велинград ще краси корицата на Къмпинг пътеводителя на...

Представяме ви корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2023 година. На нея е Термален къмпинг...

Търси се парцел за проектиране на нов къмпинг

Търси се парцел за проектиране на нов къмпинг

Четвъртото издание на конкурса за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира с избор на терен. В...