Ловък бандит ограбвал къмпингуващи на плажа в Крайморие

Бургаската полиция залови изключително ловък крадец, който в рамките на четири нощи е обрал няколко изглежда совободно къмпингуващи в района на Крайморие. Той се промъквал в кемпер и дори свалил златно синджирче от врата на жена спяща в палатка. Задържаният се оказал рецидивист.

По-долу представяме пълното описание публикувано в сайта на МВР, тъй като съдържа любопитни подробности по извършването на кражбите:
 

Служители от Четвърто Районно управление – Бургас задържали 32-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия от кв. «Победа», който на:

На 10.08, около 01:30 ч. в района на северния плаж на кв. «Крайморие», от паркиран в ожъната нива кемпер «Митцубиши L 200», със старозагорска регистрация, откраднал: дамска чанта с лични документи и мобилне телефон и мъжки пъртфейл със сумата от 120 лв. и 45 евро /кражбата е извършена, черз проникване през незаключената врата на кемпера, докато собствениците му спели вътре в купето/.

На 10.08, около 03:00 ч. в района на северния плаж на кв. «Крайморие», от паркиран в ожъната нива л.а. «Волво V 70», с полска регистрация, откраднал: множество маркови музикални инструменти, сред които: китара с озвучителни устройства и слушалки към нея, две радиостанции и куфари с дрехи /всичко на обща стойност между 5 000 – 6 000 лева/, собственост на американец и полякиня, пристигнали в България на 08.08.т.г. през ГКПП – Видин /констатирано е, че кражбата е осъществена, чрез счупване прозореца на задната дясна врата, докато собственика на автомобила почивал в разпъната палатка/.

На 14.08, около 02:30 ч. на плажната ивица в близост до нос «Форос» край бургаския квартала «Крайморие» от разпъната палатка и от паркиран до ивица лек автомобил «Ауди А 4», със софийска регистрация, откраднал професионален фотоапарат «Nikon FM» заедно с допълнителна батерия «Nikon»,  обектив «Nikon-28 мл.», статив за фотоапарат, още един фотоапарат «Mamiya Universal Press» със светломер, обектив «Mamiya-127», раница, два епилатора, хамак, множество дрехи и златно синджирче с камък отнето, чрез сваляне от врата на жена, спяща в палатката. Общата стойност на осъществената кражба е в размер на 5 000 лв.

Задържаният 32-годишен рецидивист направил пълни самопризнания по случаите и обяснил, че за придвижване до кв. «Крайморие», използвал лодка с извънбордов двигател. Всички вещи, откраднати и в трите случая, са намерени и иззети с изключение на сумата в евро и левове при първата кражба. Бургазлията е привлечен в качеството на обвиняем и му е взета постоянна мярка «задържане под стража».

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: МВР
Снимка: Веселин Вълев

 

Следвайте  Camping.bg  в: