Изложението Caravan Salon 2023 вдъхновяви любителите на къмпинг туризма

62-рото издание на Caravan Salon приключи в неделя. Най-значимото в света събитие за караванинг беше посетено от 254 000 души от 65 държави за 10-те дни на провеждането му. За поредна година и представител на Camping.bg беше сред посетителите.

Повече от 750 изложители от 37 държави показаха своите иновации и продукти, разположени в 16 изложбени зали, както и открита зона. На обща площ от над 250 000 кв.м. бяха представени близо 3500 ваканционни превозни средства, отделно палатки, ремаркета и разнообразни продукти за къмпинг и аутдор. Caravan Salon бележи началото на новата моделна година и е барометър за целия караванинг бранш в Европа и отвъд континента.

Общото мнение на изложители и посетители е, че изложението привлича много хора, има много добра атмосфера и предлага огромно разнообразие от продукти и услуги.

Една от добрите новини от тазгодишното издание на Caravan Salon е това, че производителите на кемпери значително са съкратили срока на изпълнение на поръчките. Така, ако миналата година клиентите трябваше да чакат 1-2 години своя нов кемпер, то сега той ще пристигне при тях до между 3 и 12 месеца. Както и в много други сфери, цените на кемперите значително се повишиха, но това не се отразява на търсенето. Клиентите се интересуват и желаят да купят нови кемпери.

Предстои да публикуваме десетки видеа от изложението в YouTube канала ни. Абонирайте се, за да не ги пропуснете: https://www.youtube.com/@campingbg

Caravan Salon 2024 ще се проведе от 30 август до 8 септември в Дюселдорф, Германия.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник и снимка: Caravan Salon

 

Следвайте  Camping.bg  в: