Knaus превърна MAN TGE в кемпер

Представянето на нов модел кемпер понякога може да постави началото на интересна линия за следващите години. След дебюта на своя ван TGE през 2017 г. от MAN изостриха апетита на къмпинг феновете с две концептуални кемпер разработки. Сега Knaus разработи първия голям TGE базиран кемпер, който някога сме виждали. 

Германският производител вгради компактна, но комфортна надстройка зад кабината на MAN, трансформирайки TGE във Van Ti Plus. Това се случва навръх 30-годишнината на Knaus. Досегашният Van Ti ползваше шаси на Fiat Ducato, докато новият е първи от марката базиран на TGE. Така дизайнът на MAN придава нова и свежа визия, в сравнение с популярния Fiat.

Зад MAN TGE каросерията Knaus монтират къмпинг модул с алуминиеви стени. Задната му част допълва линията на MAN с новата гама LED стопове на Knaus наречена "Cat Eye Evolution".

Динамика и маневреност са едни от важните характеристики, на които Knaus са държали в разработката на Plus. Като нов модел ван TGE разполага и съответно с най-модерните технологии в автомобилостроенето, което улеснява германския производител на кемпери в проектирането на превозно средство с малки размери и лесно за управление по тесни пътища и в градски условия.

Водачите на Knaus Van Ti Plus ще имат на свое разположение дълъг списък с модерни технологии, включително: предупреждение за напускане на лентата, електронна стабилизация, асистент при потегляне по наклон, автоматично разпознаване на пътните знаци, задна камера и система за разпознаване на умората.

Knaus ще предлага Van Ti Plus в две различни изпълнения - 700 MF и 650 MEG. Моделът 700 изглежда просторен и отворен, с мека мебел зад предните седалки и спалня и баня в задната част. Предният диван се разтяга и така 700 MF може да приюти до 4 души. Между предната и задната част този модел има много свободно пространство, кухня и склад.

650 MEG е по-компактен от предната до средната линия, но предлага пълноразмерна спална зона с две единични легла. Мокрото помещение е поставено в центъра, от страната на шофьора, а кухнята от страната на пътника. Предната обща част е по-малка и предлага разтегателен диван за икономия на пространство.

От Knaus все още не са дали пълните спецификации на двама модела, но засега е известно, че ще предлагат мрежов електронен пакет, заедно с пакет Energy Plus с тъч команден център, сензори на батерията и интелигентен док. Снимките на 650 MEG показват още наличието на LED телевизор, мокро помещение с тоалетна, въртяща се мивка и душ, включително и кухненски блок с два газови котлона и мивка. Докато при 700 MF кухнята е по-голяма и с Г-образна форма и има три газови котлона.

Van Ti Plus модел 2019 г. ще се предлага стандартно с предно предаване. Ще има възможност и за поръчка със задно предаване, както и 4х4. Knaus не съобщават все още цена на модела. За сравнение, базираният на Ducato Van Ti се продава за малко под €60,000 с модификацията 650 MEG.

Повече подробности се очакват в близките месеци, преди или по време на 2018 Düsseldorf Caravan Salon, където компанията майка Knaus-Tabbert е заявила голяма изложбена площ. Надяваме се да можем да видим Van Ti Plus и на Къмпинг и Караванинг Експо през 2019 г. в София.

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник и снимки: NewAtlas.com