Globe-Traveller са представени вече и на българския пазар

Марката Globe-Traveller е на пазара от 2009 година. За това кратко време тя успя да си изгради име на един от добрите производители на кемперванове, предлагащ иновации и високо качество на конкурентна цена. Фабриката се намира в Полша - държава с дълги традиции в производството на ваканционни превозни средства.

Днес кемпервановете на Globe-Traveller могат да бъдат срещнати по пътищата в цяла Европа. Ще ги познаете по специфичната им надстройка на покрива. Благодарение на допълнителната модификация на фабричния покрив под него се побира падащо легло. То е с размери 187 х 134 см и дори при позиция за нощувка може да се използва зоната за хранене под него. Всички модели Voyager и Pathfinder с този тип покриви и падащо легло са 3 м високи, като височината вътре е 210 см в зоната за хранене и 195 см в останалата част на кемпервана.

Друга иновация от Globe-Traveller е модифицираната задница. Фабричните задни врати при серии Voyager и Active ZS са заменени с олекотена стена с врата, което увеличава вътрешното пространство с 12 см.

Вътрешните плъзгащи врати са още едно интелигентно решение на полския производител. Уединението е особено важно за пътуващите семействата с деца. Всички модели на Globe-Traveller с "X" в името си са оборудвани с такива врати. През деня те са скрити и почти незабележими, а през нощта  напълно отделят спалното помещение от останалата част на кемпервана.

При моделите Pathfinder и Explorer Z може допълнително да се добави пакет 'bike version', който дава възможност за транспортиране на 2 велосипеда в багажното отделение, заедно със специална рампа за товаренето и разтоварването им.

За ски маниаците и любителите на зимния караванинг всички ванове от сериите Voyager, Pathfinder и Explorer са пригодени за ползване и при минусови температури. Те разполагат с двоен под и отлична изолация.

Малко повече за оборудването на кемпервановете на Globe-Traveller. Стандартно се предлагат с компоненти, които при други производители се получават срещу допълнително заплащане. Сред тях са електрическа степенка, отоплител Truma Combi™, допълнителна батерия, прозрачен люк на покрива, турбо-вентилатор и други.

Листът на възможностите за допълнително оборудване е дълъг. Можем да откроим кожена тапицерия, кожен волан и лост за скоростите, автоматичен климатик, GPS навигация, соларен панел, телевизор със сателитен приемник и още много други по избор на клиента.

Всички модели на Globe-Traveller са с максимална маса до 3500 кг, което дава възможност да бъдат управлявани с обикновена шофьорска книжка категория "В", също и пътните такси са като за лек автомобил.
 

Моделната гама кемперванове на Globe-Traveller е разделена на четири вида, в зависимост от дължината и основното спално помещение: XS и X - със спалня за двама и санитарно помещение в задната част, а ZS и Z - с две единични легла, които могат да се обединят в голяма спалня.

Тези модели са налични в петте серии - Challenge, Active, Explorer, Pathfinder и Voyager.

 

Серия Challenge

Кемпервановете от серията Challenge са компактни и мобилни. Има възможност за избор на модели XS, X и Z, както и база на Fiat Ducato или Peugeot Boxer. Те имат по 4 седящи места и 2 за нощувка, плюс опция за малогабаритно единично легло. Височината навсякъде в жилищната зона е 185 см. Отзад са  с фабрични врати отваряеми на 90 и 180 градуса за лесен достъп до багажното отделение.


 

 

Серия Active

В тази серия има само един модел и това е Active ZS. Базиран е на ван с дължина 599 см, с възможност за избор от Fiat Ducato и Peugeot Boxer. Кемперванът е с 2 места за нощувка и възможност за малогабаритно единично легло. Височината в жилищната зона е 189 см. Фабричните врати отзад са заменени с олекотена стена увеличаваща вътрешното пространство. На нея има отворяема врата за удобен достъп до багажното отделение, свързана с централното заключване.


 

 

Серия Explorer

Кемпервановете от серия Explorer се определят от производителя като перфектният избор за пътуване на двама души. Предлагат се в модификации XS, X и Z с дължини 599 и 636 см. Те са също със спалня или две единични легла в задната част и възможност за малко легло отпред. Имат комфортна вътрешна височина 195 см и стандартно са оборудвани със зимен пакет. Задните врати са фабричните - отваряеми на 90 и 180 градуса.


 

 

Серия Pathfinder

Серията Pathfinder са практични кемперванове за семейства с до две деца. Благодарение на падащото легло в предната част има на разположение още две места за нощувка. Височината на жилищната зона варира от 195 до 210 см. Вратите отзад са фабричните от производителя на базовия ван. Стандартно всички модели от серията за оборудвани със зимен пакет за употреба и при тежки зимни условия.


 

 

Серия Voyager

Серията с най-високо оборудване на Globe-Traveller предлага пълната гама от модели - XS, X, ZS и Z с размери 599 или 636 см, със спалня или с две двойни легла в задната зона. Те са с отличителната надстройка на покрива, която дава възможност за падащо легло вътре с размери 187 х 134 см. А дори и при позиция за нощувка може да се използва зоната за хранене под него. Кемпервановете от серия Voyager са 3 м високи, като височината на интериора е 210 см в зоната за хранене и 195 см в останалата част на кемпервана. Те са с модифицираната задница, която спестява пространство вътре. Имат и зимна подготовка, което ги прави подходящи за всеки сезон и за всяко място.

Моделът Voyager XS е носител на престижни международни награди, включително и кемперван на годината 2019.


 

Може да разгледате онлайн каталога на Globe-Traveller като го изтеглите от ТУК (6 MB)
 

Представителствота на Globe-Traveller, от което може да закупите кемперван е VANUVA, които се намират в съседна Румъния.

VANUVA IMPEX
Ремаркета • Каравани • Кемпери • Аксесоари

Телефони: +40 745 753 888, +40 359 180 979
Адрес: Str. Micsunelelor nr.17, Oradea, Romania

www.vanuva.ro
contact@vanuva.ro