Студенти от Лесотехническия университет вече проектират новия къмпинг край Провадия

Студенти от Лесотехническия университет започнаха работа по проектирането на новия къмпинг край Провадия. В момента се провеждат срещи между студентите под  ръководството на гл. ас. д-р Веселин Шахънов за обсъждане на бъдещите проекти за изграждане на къмпинг на площ от 20 000 кв. м. на територията на бивш детски лагер близо до Провадия.

Пред младите хора стои предизвикателството да проектират съвременен, модерен и комфортен къмпинг, задоволяващ основните потребности на туристите, обичащи да прекарват повече време в близост до природата на палатка, кемпер или каравана.

След като проектите бъдат готови ние, Camping.bg, в партньорство с Лесотехническия университет – София ще организираме и проведем конкурс, в който вие, нашата аудитория, ще може да оцените селектираните предварително студентски проекти.

Припомняме, че теренът на бъдещия къмпинг също бе избран чрез конкурс в началото на годината. Сред многото получени предложения за места за бъдещи къмпинги в страната, бе избран именно теренът край Провадия. Мястото е достатъчно далече от главни пътища и града. Намира се сред гористи хълмове и запазена природа. Идеално е за къмпинг, защото в близост до него, на пешеходно разстояние, могат да бъдат посетени много природни и исторически забележителности – скални манастири, пещери и крепости, като перлата сред тях е крепостта Овеч, над град Провадия.

Какво предстои?

На този етап пожелаваме вдъхновение и успех на студентите в процеса на проектирането. Веднага щом са готови проектите ще стартира и конкурса за тяхната оценка, след което ще бъде излъчени и победителите в него.

Ние ще продължим да ви информираме за напредъка по работата по проектиране на новия къмпинг край Провадия.

 

Мариана Вълчева
Camping.bg

Снимки: Лесотехнически университет

Следвайте  Camping.bg  в: