С бебе напът!? Мисията възможна!

Споделеното пътешествие, къмпинг преживяване, трекинг в планината или колоездене е по-пълноценно и по-емоционално. Ако е в компанията на децата ти е повод за подражание и щастие. Такова е пътуването с бебе, а вече и с по две, за Вики и Нели - нашите събеседнички във втори епизод на подкаста Camp to Joy.

Необходимостта да пътуваш

Страстта към пътешествията е инжектирана у Вики и Нели още в детството. Разбира се, за двете по различен начин, но с еднакъв резултат – събира ги след години, за да постави началото на красиво приятелство и списването на един блог. Изненадващо се запознават не покрай пътуване, а покрай появата на първите им деца Ида и Явор. Днес споделят преживявания близо до природата и пътувания заедно, както и с други млади родители в блога им – Babies on the Road. Към тях се присъединява и Биляна - майка на Дария и пламенна пътешественичка. Семейството на Бебета на път нараства през петте години от създаването на блога с Вихрен, Емил и Давид и с голямата аудитория от привърженици в социалните мрежи. Да не забравяме и партньорите на Вики, Нели и Биляна, които споделят хобито на своите половинки, че и дори някои са по-страстни пътешественици от жената до тях.

Водени от любопитство към света, от жажда за знания и любов към природата пътуват, къмпингуват, карат колела, правят дълги преходи в планината и почти винаги с децата.

С бебе на път

За Вики и Нели е напълно естествено. Много лесно осъществимо и поради факта, че и двете избират да бъдат „бебеносещи“ майки. Това им дава голяма свобода, докато се грижат за децата си, както и възможността да се придвижват по-лесно и по-бързо заедно с бебето в разнообразна среда – от града до високо в Алпите, например. Това е и един от съветите им за по-приятно пътуване с малко дете, особено, ако се налага полет със самолет. За опита, за уроците научени на принципа проба - грешка с бебе на път, за приятните изживявания и за трудните моменти, които не спестяват, двете майки разказват пред нас във втори епизод на подкаста Camp to Joy (линк към Google podcast, например) и пишат в блога си.

Щастливите родители отглеждат по-спокойни и уверени в себе си деца

Гостенките ни са категорични в това твърдение. Смятат, че ако родителите след появата на детето или децата продължат да правят онова, което ги е събрало като двойка и което най-много обичат, то децата усещат удовлетвореността и щастието на своите родители и растат в хармонична среда. В нея израстват по-уверени и по-бързо и лесно, опознаващи света около тях. Затова Вики и Нели не чакат дълго време след раждането на Ида и Явор, за да тръгнат отново на път. В подкаста споделят, че колкото по-бързо младите родители се престрашат да направят тази крачка, толкова по-решителни и сигурни в себе си ще бъдат занапред.

С бебе на къмпинг

Свободата да бъдеш по-близо до природата, да пуснеш малкото дете на воля да изследва света около него, да се преместваш от един къмпинг в друг и така да посещаваш повече места през семейната ваканция, вместо да пребиваваш в затворен комплекс, привлича двете млади майки към къмпингуването. Откриват, че добрата организация на багажа за къмпинг (особено, ако вземеш и акумулаторна прахосмукачка за палатката) прави престоя с малки деца в него чудесен.