Bufalino Camper: Минималистична концепция за триколесен кемпер

10.06.2022
Bufalino Camper: Минималистична концепция за триколесен кемпер

Говорейки за кемпери, обикновено си представяме големи превозни средства, в които поместваме половината си покъщнина. Германският индустриален дизайнер Корнелиус Команс решава да проектира точно противното на това. В неговата концептуална разработка превозното средство е малко и покрива само основните нужди на пътуващия. Да, в единствено число - кемперът е едноместен. 

Концепцията Bufalino е разработена през далечната вече 2010 година, но така и не се реализира. Тя е на база триколката Piaggio Ape 50, която дигитално е сериозно модифицирана, за да се превърне в нещо като кемпер. Ape 50 е избран, заради ниския си разход на гориво. 

„Целта ми беше да дам на хората едно различно усещане за пътуването, за околностите и дистанцията. Превозното средство е винаги с вас като един вид базов лагер, като същевременно се използва за спокойно придвижване, по един лек и ефирен начин", каза Команс в статия от designboom.com.

Дизайнът говори сам за себе си и отговаря на това, което Команс предвижда. Интериорът на Bufalino е напълно обзаведен с легло, седалка, зона за готвене, мивка, място за съхранение, резервоар за вода и хладилник – всички тези неща изненадващо се вписват в компактното тяло на триколката Piaggio Ape 50.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

От личен опит: къмпинг АйлякЪ

От личен опит: къмпинг АйлякЪ

Къмпинг АйлякЪ е един от новите къмпинги в България. Официално започва да приема гости през 2020 година и постоянно...

Алтернативи на къмпингуването с палатка: 5 начина за нощуване сред природата

Алтернативи на къмпингуването с палатка: 5 начина за нощуване сред природата

Когато чуете думата къмпинг, вероятно първата Ви асоциация е палатка, защото двете винаги вървят ръка за ръка. В...