Bufalino Camper: Минималистична концепция за триколесен кемпер

10.06.2022
Bufalino Camper: Минималистична концепция за триколесен кемпер

Говорейки за кемпери, обикновено си представяме големи превозни средства, в които поместваме половината си покъщнина. Германският индустриален дизайнер Корнелиус Команс решава да проектира точно противното на това. В неговата концептуална разработка превозното средство е малко и покрива само основните нужди на пътуващия. Да, в единствено число - кемперът е едноместен. 

Концепцията Bufalino е разработена през далечната вече 2010 година, но така и не се реализира. Тя е на база триколката Piaggio Ape 50, която дигитално е сериозно модифицирана, за да се превърне в нещо като кемпер. Ape 50 е избран, заради ниския си разход на гориво. 

„Целта ми беше да дам на хората едно различно усещане за пътуването, за околностите и дистанцията. Превозното средство е винаги с вас като един вид базов лагер, като същевременно се използва за спокойно придвижване, по един лек и ефирен начин", каза Команс в статия от designboom.com.

Дизайнът говори сам за себе си и отговаря на това, което Команс предвижда. Интериорът на Bufalino е напълно обзаведен с легло, седалка, зона за готвене, мивка, място за съхранение, резервоар за вода и хладилник – всички тези неща изненадващо се вписват в компактното тяло на триколката Piaggio Ape 50.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

Термален къмпинг Велинград ще краси корицата на Къмпинг пътеводителя на...

Термален къмпинг Велинград ще краси корицата на Къмпинг пътеводителя на...

Представяме ви корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2023 година. На нея е Термален къмпинг...

Търси се парцел за проектиране на нов къмпинг

Търси се парцел за проектиране на нов къмпинг

Четвъртото издание на конкурса за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира с избор на терен. В...