Camping.bg започна работа по къмпинг картата на България за 2020 г.

Екипът на Camping.bg вече работи усилено по подготовката за печат на къмпинг картата на България за 2020 година. През следващата година станалото традиционно печатно издание ще включва не само информация за водещите къмпинги в България, но и препоръчани маршрути за пътуване из страната. По този начин туристите ще могат да намерят на едно място информация кои забележителности и атракции да посетят и къде да нощуват на къмпинг. Това е и поводът да неречем изданието за новата 2020 година "Къмпинг пътеводител на България". То ще бъде с размер В5, с обем от 32 страници и тираж 10 000 броя. Още толкова очакваме да бъдат свалени до края на следващата година от сайта ни Camping.bg.

"Къмпинг пътеводител на България" е планиран да излезе от печат през месец декември. Всички къмпинги, туристически аткракции и търговци, които предлагат продукти и услуги от сферата на къмпинг туризма и свързаните с него индустрии ще имат възможност да заявят участие в пътеводителя до края на месец октомври.

През последните години Camping.bg натрупа богат опит в издаването на печатни материали за къмпингите в България, с които участва на множество изложения в Европа. Първото от десетилетия издание за къмпинг туризма у нас беше издадено именно от Camping.bg през 2010 г. То се наричаше "Къмпинг на три морета" и предоставяше информация за къмпингите в България, Гърция, Турция и Хърватия. Тиражът му отдавна е изчерпан.

След известна пауза отново подновихме издаването на печатни материали. Това стана през 2017 г. с брошурата Camping in Bulgaria на румънски език, която беше предназначена изключително за промотиране на българските къмпинги в съседна Румъния.

На следващата 2018 г. издадохме 2 издания в 3 езикови версии. Това са брошурите Camping in Bulgaria и Camping in Bulgarien, съответно на английски и немски език, които бяха разпространявани изключително на изложения в чужбина. Вторият вид издание бе двуезичната "Къмпинг карта на България", която беше предназначена за вътрешния пазар и се раздаваше безплатно на туристите.

     

През настоящата година Къмпинг картата еволюира, като от една страна обедини изданията за външен и вътрешен пазар в едно общо, а от друга смени формата - от брошура на карта. "Къмпинг картата на България" за 2019 година излезе в три самостоятелни езикови версии - на български, английски и немски, с общ тираж 7 000 броя. Тя се разпространяваше безплатно на изложения в чужбина и по къмпингите и магазини у нас. Само за двата дни на "Къмпинг и караванинг експо" през април бяха раздадени 1500 карти на любителите на къмпинг туризма, а над 5000 електронни копия на картата са свалени до сега от сайта ни.

 

Екип на Camping.bg