Camping.bg на международното туристическо изложение HOLIDAY WORLD в Прага

22.02.2019
Camping.bg на международното туристическо изложение HOLIDAY WORLD в Прага

HOLIDAY WORLD e едно от най-значимите туристи- чески изложения в Централна Европа. То се провежда ежегодно през февруари в чешката столица Прага. Тази година акцентът на 28-мото му издание е поставен върху връзката на пътуванията с гастрономията. Над 600 са изложителите, които ще покажат дестинации, кулинарни специалитети, места за настаняване и туристически услуги в повече от 40 държави, а посетителите се очаква да надминат 30 000 души. Традиционно, в делничните дни събитието работи само за професионалисти, а през почивните дни е отворено за широката публика.

На щанда на Министерство на туризма на България е представена Къмпинг картата на България за 2019 г. Тя обединява 22 къмпинга в страната. Създадена е по инициатива на Къмпинг БГ с цел да популяризира българския къмпинг туризъм в чужбина и да подпомага пътуването на българи и чужденци на къмпинг в България. 

Интересът към България като къмпинг дестинация в последните години е особено силен от граждани на Полша, Чехия и Украйна. Маршрутът им обхваща източна част на страната с вход през Русе. Гостите ни от Централна и Източна Европа предпочитат района на Черноморието и прекарват там между 5 и 20 дни. В групата на туристите от Западна Европа преобладават предимно немци, холандци и французи. Те влизат в България през Калотина и най-често продължават по път за Гърция или Турция. Макар глобалната тенденция в къмпинг туризма да показва преминаване от дълги към по-кратки и по-чести пътувания с кемпер, и въпреки сложната обстановка в Турция, остава високо търсенето на организирани и неорганизирани кемпер трипове през България към Армения и Грузия с ферибот или по суша през Турция.

Туристическата борса в Прага продължава от 21 до 24 февруари.

 

Цветомира Цоцова
Camping.bg

препоръчани новини

Близо 10 000 души посетиха Къмпинг и караванинг експо 2019

Близо 10 000 души посетиха Къмпинг и караванинг експо 2019

Второто издание на Къмпинг и караванинг експо отчете над 50% ръст на гостите спрямо 2018 г. То се проведе в...

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България 2019

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България 2019

Излезе от печат новото издание на Къмпинг карта на България. Тя съдържа информация за 22 избрани български...