Camping.bg на международното туристическо изложение HOLIDAY WORLD в Прага

22.02.2019
Camping.bg на международното туристическо изложение HOLIDAY WORLD в Прага

HOLIDAY WORLD e едно от най-значимите туристи- чески изложения в Централна Европа. То се провежда ежегодно през февруари в чешката столица Прага. Тази година акцентът на 28-мото му издание е поставен върху връзката на пътуванията с гастрономията. Над 600 са изложителите, които ще покажат дестинации, кулинарни специалитети, места за настаняване и туристически услуги в повече от 40 държави, а посетителите се очаква да надминат 30 000 души. Традиционно, в делничните дни събитието работи само за професионалисти, а през почивните дни е отворено за широката публика.

На щанда на Министерство на туризма на България е представена Къмпинг картата на България за 2019 г. Тя обединява 22 къмпинга в страната. Създадена е по инициатива на Къмпинг БГ с цел да популяризира българския къмпинг туризъм в чужбина и да подпомага пътуването на българи и чужденци на къмпинг в България. 

Интересът към България като къмпинг дестинация в последните години е особено силен от граждани на Полша, Чехия и Украйна. Маршрутът им обхваща източна част на страната с вход през Русе. Гостите ни от Централна и Източна Европа предпочитат района на Черноморието и прекарват там между 5 и 20 дни. В групата на туристите от Западна Европа преобладават предимно немци, холандци и французи. Те влизат в България през Калотина и най-често продължават по път за Гърция или Турция. Макар глобалната тенденция в къмпинг туризма да показва преминаване от дълги към по-кратки и по-чести пътувания с кемпер, и въпреки сложната обстановка в Турция, остава високо търсенето на организирани и неорганизирани кемпер трипове през България към Армения и Грузия с ферибот или по суша през Турция.

Туристическата борса в Прага продължава от 21 до 24 февруари.

 

Цветомира Цоцова
Camping.bg

препоръчани новини

Hymer в България: Tramp S 695, модел 2020 г.

Hymer в България: Tramp S 695, модел 2020 г.

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer...