Camping.bg на обиколка из къмпингите в страната

18.07.2019
Camping.bg на обиколка из къмпингите в страната

Стартира обиколката на Camping.bg на къмпингите в страната. Тя се случва за трета поредна година и е част от подготовката на новото издание на Къмпинг картата на България. Материалът се разпространява в чужбина и у нас безплатно на международни изложения, в туристически информационни центрове, в магазините за къмпинг и караванинг оборудване и в самите къмпинги.

В следващия един месец представители на екипа на Българския къмпинг и караванинг портал ще посетят всички къмпинги в Южна България и по Черноморието, за да опитат от личен опит услугите и удобствата, които предлагат. До края на лятото ще бъдат посетени и къмпингите в северната част на страната.

Практиката за проверка на къмпингите преди публикуването на годишните каталози и пътеводители е широко прилагана от европейските издатели. Тя гарантира качество, надеждност и актуалност на предоставената информация. В българската къмпинг карта традиционно биват включвани само къмпнигите, които предлагат съвременни удобства и добро състояние на материалната база, санитарните възли и пътната инфраструктура до къмпнига. Къмпингите се оценяват по предварително създаден лист с критерии, подобен на чеклистите, които използват издатели като ADAC и ACSI. Картата служи и като рекламен материал на българския къмпинг туризъм в чужбина. През 2019 г. тя бе издадена на три езика в тираж 7000 бр. твърди копия, а електронната ѝ версия до момента е свалена още 3500 пъти.

Предвижда се новото издание на картата да бъде готово през есента на 2019, за да бъде своевременно разпространено на есенните, зимните и пролетните туристически и специализирани къмпинг и караванинг изложения в чужбина с насоченост към сезон 2020.

Електроннната версия на картата може да получите от следните линкове:

български - http://map2019bg.camping.bg
английски - http://map2019en.camping.bg
немски - http://map2019de.camping.bg

 

Цветомира Цоцова
Camping.bg

Заглавна снимка: Camping.bg

препоръчани новини

4play.bg - интернет молът за детски забавления на открито

4play.bg - интернет молът за детски забавления на открито

www.4play.bg е онлайн магазин за щастливи деца. Дървени детски площадки, конфигурации, пластмасови къщи, батути и...

Къмпингите стартират сезон 2020. Актуална информация за работата им.

Къмпингите стартират сезон 2020. Актуална информация за работата им.

След изтичане на въведеното извънредно положение къмпингите в България вече могат да приемат гости. По-долу ще...