Camping.bg на обиколка из къмпингите в страната

Стартира обиколката на Camping.bg на къмпингите в страната. Тя се случва за трета поредна година и е част от подготовката на новото издание на Къмпинг картата на България. Материалът се разпространява в чужбина и у нас безплатно на международни изложения, в туристически информационни центрове, в магазините за къмпинг и караванинг оборудване и в самите къмпинги.

В следващия един месец представители на екипа на Българския къмпинг и караванинг портал ще посетят всички къмпинги в Южна България и по Черноморието, за да опитат от личен опит услугите и удобствата, които предлагат. До края на лятото ще бъдат посетени и къмпингите в северната част на страната.

Практиката за проверка на къмпингите преди публикуването на годишните каталози и пътеводители е широко прилагана от европейските издатели. Тя гарантира качество, надеждност и актуалност на предоставената информация. В българската къмпинг карта традиционно биват включвани само къмпнигите, които предлагат съвременни удобства и добро състояние на материалната база, санитарните възли и пътната инфраструктура до къмпнига. Къмпингите се оценяват по предварително създаден лист с критерии, подобен на чеклистите, които използват издатели като ADAC и ACSI. Картата служи и като рекламен материал на българския къмпинг туризъм в чужбина. През 2019 г. тя бе издадена на три езика в тираж 7000 бр. твърди копия, а електронната ѝ версия до момента е свалена още 3500 пъти.

Предвижда се новото издание на картата да бъде готово през есента на 2019, за да бъде своевременно разпространено на есенните, зимните и пролетните туристически и специализирани къмпинг и караванинг изложения в чужбина с насоченост към сезон 2020.

Електроннната версия на картата може да получите от следните линкове:

български - http://map2019bg.camping.bg
английски - http://map2019en.camping.bg
немски - http://map2019de.camping.bg

 

Цветомира Цоцова
Camping.bg

Заглавна снимка: Camping.bg