Camping.bg представя българските къмпинги на изложения в Румъния

19.02.2018
Camping.bg представя българските къмпинги на изложения в Румъния

За втора поредна година Camping.bg ще представи възможностите за къмпинг туризъм пред туристи от Румъния. Този път това ще се случи чрез участие на три туристически изложения в Букурещ и Тимишоара, на които ще бъде представена новата ни брошура на английски език. Тя е с увеличен обем от 25 страници спрямо миналогодишната от 16 страници. В нея е поместена информация за общо 23 български къмпинга, като 21 от тях са широко представени. В брошурата се съдържа и обща информация за България, за пътните правила, валута, както и специално разработен примерен къмпинг тур из цялата страна. Eксклузивен партньор в брошурата е къмпинг Градина.

Брошурата може да изтеглите от ТУК (6 MB).

От 22-ри до 25-ти февруари 2018 г. в Букурещ ще представим българския къмпинг туризъм на най-важния туристически панаир в Румъния - изложението TTR. Camping.bg ще разполага със собствено работно място на щанда на Министерство на туризма на България.

Благодарение на нашите партньори Takethelongwayhome.eu ще имаме възможност да представим българските къмпинги и на още 2 изложения в северната ни съседка. Едно от тях е провеждащото се по същото време като TTR в Букурещ - Fishing & Outdoor Expo в западния румънски град Тимишоара.

И третото изложение, на което Camping.bg ще участва също с помощта на партньорите ни Takethelongwayhome.eu, е специализираното Caravan, Motorhome & Adventure. То ще се проведе в Букурещ от 22-ри до 25-ти март. Чрез него ще представим възможностите за къмпинг туризъм у нас пред строго таргетирана публика.

Къмпинг туризмът в Румъния е сравнително развит и към него има все по-голям интерес както от местни, така и от чуждестранни туристи. На територията на северната ни съседка в момента оперират около 100 къмпинга. Все повече румънци посещават българските къмпинги, а друга част от тях преминават през страната ни транзитно на път за Гърция и Турция. Целта на българското участие в изложенията е да се  увиличи броя румънски туристи, включително да се привлече част от транзитния туристопоток към черноморските и планинските ни къмпинги и да се запознаят с туристическите забележителности в съответните райони.

Веселин Вълев
Camping.bg

препоръчани новини

Новият Къмпинг пътеводител на България

Новият Къмпинг пътеводител на България

Новият Къмпинг пътеводителят на България вече е в печат. Той ще съдържа информация за 29 български къмпинга. През...

България има нужда от много нови къмпинги

България има нужда от много нови къмпинги

Къмпинг туризмът е един от най-динамично развиващите се сектори в Европа и света. Официалните статистики на...