Camping.bg представя българските къмпинги на изложения в Румъния

19.02.2018
Camping.bg представя българските къмпинги на изложения в Румъния

За втора поредна година Camping.bg ще представи възможностите за къмпинг туризъм пред туристи от Румъния. Този път това ще се случи чрез участие на три туристически изложения в Букурещ и Тимишоара, на които ще бъде представена новата ни брошура на английски език. Тя е с увеличен обем от 25 страници спрямо миналогодишната от 16 страници. В нея е поместена информация за общо 23 български къмпинга, като 21 от тях са широко представени. В брошурата се съдържа и обща информация за България, за пътните правила, валута, както и специално разработен примерен къмпинг тур из цялата страна. Eксклузивен партньор в брошурата е къмпинг Градина.

Брошурата може да изтеглите от ТУК (6 MB).

От 22-ри до 25-ти февруари 2018 г. в Букурещ ще представим българския къмпинг туризъм на най-важния туристически панаир в Румъния - изложението TTR. Camping.bg ще разполага със собствено работно място на щанда на Министерство на туризма на България.

Благодарение на нашите партньори Takethelongwayhome.eu ще имаме възможност да представим българските къмпинги и на още 2 изложения в северната ни съседка. Едно от тях е провеждащото се по същото време като TTR в Букурещ - Fishing & Outdoor Expo в западния румънски град Тимишоара.

И третото изложение, на което Camping.bg ще участва също с помощта на партньорите ни Takethelongwayhome.eu, е специализираното Caravan, Motorhome & Adventure. То ще се проведе в Букурещ от 22-ри до 25-ти март. Чрез него ще представим възможностите за къмпинг туризъм у нас пред строго таргетирана публика.

Къмпинг туризмът в Румъния е сравнително развит и към него има все по-голям интерес както от местни, така и от чуждестранни туристи. На територията на северната ни съседка в момента оперират около 100 къмпинга. Все повече румънци посещават българските къмпинги, а друга част от тях преминават през страната ни транзитно на път за Гърция и Турция. Целта на българското участие в изложенията е да се  увиличи броя румънски туристи, включително да се привлече част от транзитния туристопоток към черноморските и планинските ни къмпинги и да се запознаят с туристическите забележителности в съответните райони.

Веселин Вълев
Camping.bg

препоръчани новини

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer за България...

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Корицата със снимка от къмпинг Къпиновски манастир беше избрана от аудиторията на Camping.bg за корица на...