Caravan Salon 2019: У дома, навсякъде!

27.08.2019
Caravan Salon 2019: У дома, навсякъде!

У дома, навсякъде! - това е слоганът на тазгодишното издание на Caravan Salon Düsseldorf. 

Най-голямото изложение на каравани и кемпери в Европа предстои само след 4 дни. То отново ще събере феновете на караванинга в Дюселдорф, Германия в рамките на 9 дни - от 31 август до 8 септември. На обща изложбена площ от 214 000 кв.м. ще бъдат представени над 600 изложители и повече от 2100 ваканционни автомобила. При такъв огромен избор, всеки ще може да намери къща на колела според бюджета и вкуса си. Посетителите на изложението ще се радват на още много аксесоари и допълнения за къмпинг, техника, палатки, тенти и форселти, дестинации, къмпинги и много други. Изложбената площ е организирана в 13 зали в Месе Дюселдорф. 

Caravan Salon Düsseldorf e най-голямата платформа в света за експерти в бранша. Тук се случват най-важните контакти между представителите на водещите брандове, а прохождащите бизнеси намират партньори и клиенти. Събитието е с изключително важна роля за представяне на най-новите модели кемпери и каравани, а не на последно място информира за водещите дестинации и тенденции в къмпинг туризма. Изложението е и поредното за годината, на което Къмпинг.бг ще представи Къмпинг картата на България.

През тази година Caravan Salon предлага богата информативна и развлекателна програма. Специализирани шоу  зони, много атракции, забавление и обещание за висок дух и приповдигнато настроение ще привлекат хиляди хора от Германия и Европа към Дюселдорф. 

Спорт и караванинг

Във външната зона специалното Караванинг Спорт шоу ще направи своя дебют. Ще бъдат представени ваканционни автомобили, пригодени да обслужват нуждите на конкретни спортове - водни, зимни, колоездене и други дейности и забавления. Пред зали 15 и 16 разнообразни производители ще демонстрират решения за транспортиране на обемна спортна екипировка - от сърфове, през ски до мотоциклети. Това е мястото, където посетителите ще намерят багажни системи, системи за товарене, къстъмизирано оборудване и обзавеждане за кемпери и каравани, смарт интериори и спортен дизайн.

 StarterWorld: консултационен център за новобранци в караванинга

"По време на миналогодишното издание на Caravan Salon 35% от посетителите ни бяха начинаещи в караванинг занаята. Това е изключително висок процент. За тях тази година ще предложим специален консултационен център, ориентиран към клиента. Това е StarterWorld. (пред зала 18 във външната зона)," споделя Стефан Кошке, Директор на изложението. В множество тематични зони новобранците и опитните ще могат да научат всичко, което им е необходимо, за живота на колела. Тук експертите на изложението ще дават практични съвети и препоръки, започващи от избор на ваканционен автомобил, през маршрути за пътуване, обслужване на машината, избор на правилен къмпинг, а също ще са на разположение и за конкретни въпроси по инициатива на хората.

Караванен център: RV парк със страхотна атмосфера и комфорт

В караванния център търговското изложение ще се превърне в истинско изживяване. Най-големият RV парк в Европа ще се случи именно по време на Caravan Salon. Той ще разполага с общо 3500 места (сервизирани и несервизирани), а организаторите очакват между 60 000 и 70 000 нощувки. 

Всяка вечер след приключване на изложението, караванният център ще е мястото за срещи на обществото. Той ще среща посетители с изложители, журналисти и всички други заинтересовани страни. Ще бъде организирана голяма шатра с музикални представления. А тези, които искат да опознаят Стария град на Дюселдорф, ще могат да използват безплатна маршрутка през нощта. Организаторите съобщават още, че поради голямото търсене, тези места са били бързо резервирани. Караванният център ще работи всяка вечер от 7.30 до 10.00 ч.

Caravan Salon празнува 20-тата си годишнина

През тази година Caravan Salon Düsseldorf празнува втория си юбилей. За последните 2 десетилетия изложението бележи впечатляващ растеж. Клубът на изложението е регистрирал 186 000 члена. Членството е напълно безплатно и предлага на караванинг феновете полезна информация, както и добри оферти и намаления. По време на събитието членовете на клуба ще се срещнат с други клубове на ексклузивна среща в клуб лаунджа в зала 7.1.

Мечтани караванинг трипове

Кино за мечтани пътешествия обещават от Caravan Salon. То ще се случи също в зала 7.1. Тази година ключови дестинации са Франция, Монголия и Централна Азия, Панамерика, Япония, Норвегия, Русия, както и приключенско пътешествие през Австралия. Мулти-вижън кино програмата започва от 11ч. сутринта и ще продължава всеки ден до 4 ч. следобед. Входът е откъм северния вход.

Забавления за деца

Детският билет за вход ще си струва парите през тазгодишното издание на Caravan Salon. Както и в предишни години, най-младите посетители ще могат да се включат в страхотна програма със интересни дейности, забавления и игри. Градската спортна асоциация на Дюселдорф ще превърне част от външното пространство на изложението в адвенчър парк. Децата и младежите са поканени да се забавляват с разнообразни занимания - стена за спортно катерене, бягство във времето, сърф симулатор и много други. За децата над 4 години ще се грижат доброволците на Асоциацията за благосъстоянието на персонала, така че родителите им на спокойствие да разгледат всички зали на изложението. Забавленията за деца също така включват рисуване на лица, занаяти, моделиране, забавления за деца и родители и много други.

Байк шоу с Danny MacAskill

Друга грандиозна атракция е Дани МакАскил - професионален байкър и атлет на марката Eberspächer. Той ще направи trial байк шоу  през първия уикенд на изложението от 13:30 до 16:30 ч. Той е смятан за най-добрия байкър в света - той е не само истински професионалист, а също и звезда в обществото и икона в YouTube. Със своя екип шотландецът ще представи екшън шоу с спиращи дъха колоездачни каскади и скокове на трасе на открито (между зали 9 и 17), като част от своя Drop and Roll Tour.

 На откритата зона пред зала 5 E-Bike Parcours ще даде възможност на посетителите да изпробват качествата за управление на електрическите велосипеди, скутери, както и други еко-машини, за което е предвидено отделно трасе

Пътят до Caravan Salon

Ако сте решили да се вдигнете на дълго пътешествие с кемпера или караваната и да стигнете до Caravan Salon, може да направите пътуването си специално преживяване и да проучите историята и културата на индустрията в долината на Рур. Ще преминете по един от най-интересните маршрути в Германия. "Пътят на индустриалната култура" е дълъг около 400 км. и ще ви отведе до най-ценните места на индустриалната култура по поречието на реките Емшер и Липе. Ключовите места, които са гръбнакът на този маршрут, са 25 и включват важни музеи като например Немският минен музей в Бохум, 13 селища от различни епохи, както и 17 точки за наблюдение, наричани "Панорами на индустриалния пейзаж". 

В сътрудничество с Ferienstrassen.Info Месе Дюселдорф организира атрактивни турове за пътуване до Дюселдорф - маршрутите на CARAVAN SALON. За подробни описания - също и на „Route der Industriekultur“ - отидете на www.caravan-salon.com и кликнете върху заглавието „Посетители“.

TourNatur паралелно в зала 6

Във втория уикенд, от 6 до 8 септември посетителите на CARAVAN SALON също ще могат да разгледат паралелно провежданото изложение TourNatur в зала 6 без допълнително заплащане. То е насочено към аутдор дейности и живот на открито, сред природа. Там ще получите информация къде са най-разкошните пейзажи, мечтани международни дестинации, недокоснати красоти и съответната екипировка за посещение на тези непристъпни места. Да не забравяме и ценните съвети от неутрални експерти, инфотейнмънт на две сцени на живо и страхотни съвместни дейности.

Факти и цифри

CARAVAN SALON DÜSSELDORF 2019 ще бъде отворен от 10:00 до 18:00 часа от събота, 31 август, до неделя, 8 септември. За търговски посетители и представители на медиите панаирът отваря още в петък, 30 август. Еднодневният билет, закупен онлайн, струва 15 евро за възрастни, еднодневните билети, закупени на гише, са по 18 евро; ученици, студенти и членовете на клуб CARAVAN SALON плащат 11 евро онлайн и 15 евро за билети, закупени на гишето. За деца (на възраст от 6 до 12 години) електронните билети струват 6 евро, а билетите, закупени на гишето 7 евро. Всички билети, закупени онлайн, са валидни за посочения носител до два дни. За актуална информация и новини отидете на www.caravan-salon.de.

 

Цветомира Цоцова
Camping.bg

препоръчани новини

Къмпинг Ботуша край Балчик Ви очаква!

Къмпинг Ботуша край Балчик Ви очаква!

Ботуша е сред новоизградените къмпинги на северното ни Черноморие. Намира се в местност Иканталъка, на 15 мин. с...

Къмпингите стартират сезон 2020. Актуална информация за работата им.

Къмпингите стартират сезон 2020. Актуална информация за работата им.

След изтичане на въведеното извънредно положение къмпингите в България вече могат да приемат гости. По-долу ще...