Citroën SpaceTourer Rip Curl Concept

06.11.2018
Citroën SpaceTourer Rip Curl Concept

Citroën и Rip Curl обединиха сили и с подкрепата на Automobiles Dangel и Pössl разработиха уникален кемперван: SpaceTourer Rip Curl Concept.

Конвертирането на вана е дело на Pössl. Резултатът е отлично съчетание на пътническо возило и място за почивка. Къмпинг версията на SpaceTourer е вдъхновена от известните “Швейцарските ножчета” и е от типа “всичко в едно” - превозно средство, място за подслон, нощувка и почивка след прекарания ден сред природата.

Средногабаритният Citroën SpaceTourer е трансформиран в мултифункционален ван с отварящ се покрив и осигуряващ на пътниците си практични интериорни решения, които оптимизират наличното пространство. Той разполага с две електрически странични плъзгащи врати и може да превозва до седем души във всекидневния си режим. Благодарение на покрива дава височина и така може спокойно да се стои изправен във вана.

SpaceTourer Rip Curl Concept следва традицията на легендарните сърф ванове с два цвята на купето. Избраните цветове придават устойчивост и хармония с природата - тъмно каки в горната част и светло бежаво долу. Жълта хоризонтална линия отделя двата основни цвята и дава свеж акцент в екстериора. Интериорът следва същата цветова схема.

Местата за нощувка в SpaceTourer Rip Curl Concept са общо четири, на две двойни легла. Едното е падащата задна седалка, а второто е на удобен матрак в повдигащия се покрив

Вградената кухня има газов котлон, мивка и шкафове - достатъчно за приготвяне на храна, почти като у дома. Пътниците могат да похапват удобно седнали покрай голяма маса.

Кабината на SpaceTourer Rip Curl е копие на тази от пътническия модел с всички негови предимства. Оборудван е с най-модерните технологии за асистиране при шофиране и за свързване, както и разбира се системи за сигурност.

SpaceTourer Rip Curl Concept е здрав ван, предназначен за използване на всякакви терени и осигуряващ комфортно шофиране във всякаква среда. Той предлага задвижване на четирите колела и по-голям пътен просвет, в сравнение със стандартната версия на Citroën.

Фотосесията на SpaceTourer Rip Curl Concept е с британското семейство Търнър - 48-годишният Люис и 15-годишната му дъщеря Ели. Момичето показва невероятни сърф умения от ранна детска възраст. В последствие баща й става неин треньор и заедно с брат си обикалят най-добрите места за сърф по света. Ели е шампион на Великобритания по сърф и втора в Европа за младежи.

Точно преди една година, SpaceTourer Rip Curl Concept започна обиколка на Европа с екипа на Rip Curl. Тя включва 22 спирки на най-добрите места в Европа за сърф и ски във Великобритания, Австрия, Франция, Германия, Италия, Португалия, Испания и Швейцария. На всяка дестинация посетителите ще имат възможност да опитат новостите от сърф марката в компанията на профедионални сърфисти.

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Citroën

препоръчани новини

Близо 10 000 души посетиха Къмпинг и караванинг експо 2019

Близо 10 000 души посетиха Къмпинг и караванинг експо 2019

Второто издание на Къмпинг и караванинг експо отчете над 50% ръст на гостите спрямо 2018 г. То се проведе в...

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България 2019

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България 2019

Излезе от печат новото издание на Къмпинг карта на България. Тя съдържа информация за 22 избрани български...