Citroën SpaceTourer Rip Curl Concept

06.11.2018
Citroën SpaceTourer Rip Curl Concept

Citroën и Rip Curl обединиха сили и с подкрепата на Automobiles Dangel и Pössl разработиха уникален кемперван: SpaceTourer Rip Curl Concept.

Конвертирането на вана е дело на Pössl. Резултатът е отлично съчетание на пътническо возило и място за почивка. Къмпинг версията на SpaceTourer е вдъхновена от известните “Швейцарските ножчета” и е от типа “всичко в едно” - превозно средство, място за подслон, нощувка и почивка след прекарания ден сред природата.

Средногабаритният Citroën SpaceTourer е трансформиран в мултифункционален ван с отварящ се покрив и осигуряващ на пътниците си практични интериорни решения, които оптимизират наличното пространство. Той разполага с две електрически странични плъзгащи врати и може да превозва до седем души във всекидневния си режим. Благодарение на покрива дава височина и така може спокойно да се стои изправен във вана.

SpaceTourer Rip Curl Concept следва традицията на легендарните сърф ванове с два цвята на купето. Избраните цветове придават устойчивост и хармония с природата - тъмно каки в горната част и светло бежаво долу. Жълта хоризонтална линия отделя двата основни цвята и дава свеж акцент в екстериора. Интериорът следва същата цветова схема.

Местата за нощувка в SpaceTourer Rip Curl Concept са общо четири, на две двойни легла. Едното е падащата задна седалка, а второто е на удобен матрак в повдигащия се покрив

Вградената кухня има газов котлон, мивка и шкафове - достатъчно за приготвяне на храна, почти като у дома. Пътниците могат да похапват удобно седнали покрай голяма маса.

Кабината на SpaceTourer Rip Curl е копие на тази от пътническия модел с всички негови предимства. Оборудван е с най-модерните технологии за асистиране при шофиране и за свързване, както и разбира се системи за сигурност.

SpaceTourer Rip Curl Concept е здрав ван, предназначен за използване на всякакви терени и осигуряващ комфортно шофиране във всякаква среда. Той предлага задвижване на четирите колела и по-голям пътен просвет, в сравнение със стандартната версия на Citroën.

Фотосесията на SpaceTourer Rip Curl Concept е с британското семейство Търнър - 48-годишният Люис и 15-годишната му дъщеря Ели. Момичето показва невероятни сърф умения от ранна детска възраст. В последствие баща й става неин треньор и заедно с брат си обикалят най-добрите места за сърф по света. Ели е шампион на Великобритания по сърф и втора в Европа за младежи.

Точно преди една година, SpaceTourer Rip Curl Concept започна обиколка на Европа с екипа на Rip Curl. Тя включва 22 спирки на най-добрите места в Европа за сърф и ски във Великобритания, Австрия, Франция, Германия, Италия, Португалия, Испания и Швейцария. На всяка дестинация посетителите ще имат възможност да опитат новостите от сърф марката в компанията на профедионални сърфисти.

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Citroën

препоръчани новини

Новите модели за 2019: кемперите на Carthago

Новите модели за 2019: кемперите на Carthago

Carthago е един от малкото производители, който от създаването си до сега е фокусиран само и единствено в...

Нараства делът на ползвателите на кемпери и каравани в България

Нараства делът на ползвателите на кемпери и каравани в България

През 2018 г. се наблюдава нарастване на дела на ползвателите на кемпери и каравани в страната. Това показват...