HILLS OF ROCK 2017, 30.06 - 01.07

12.06.2017
HILLS OF ROCK 2017, 30.06 - 01.07

Предстои първото издание на рок фестивала Hills of Rocks. Както подсказва името му, той ще се проведе в Градът на тепетата, и то точно за Джулая. Evanescence и Guano Apes са първите големи имена. Българските групи, които ще озвучат сцените, са „Контрол”, P.I.F., „Ревю” и „Медикус”, които ще празнуват своите 30 години на сцена в рамките на фестивала.

Hills of Rocks ще се случи в гр. Пловдив на 30 юни и 1 юли 2017 г. Той е част от инициативата Пловдив – Европейска столица на културата. Организаторите обаче планират да се превърне в дългосрочно, ежегодно лятно събитие.

Три сцени, всяка със свой собствен музикален стил и звучене, ще има на HILLS OF ROCK: Главна сцена (Main stage), Световна сцена (World Stage) и Алтернативна сцена (сцена “НА ТЪМНО”). Във фестивала се очаква да вземат участие над 30 артисти и групи. Наред със световни звезди, ще видим и актуални имена от съседните балкански държави, както и едни от най-добрите български групи. Освен Evanescence и Guano Apes на афиша на фестивала се виждат още британската рок група RavenEye, шведската метъл група Imminence и българските SEVI, Siluet, Krossfire и Dream Skiller. Скоро се очаква да бъдат потвърдени и анонсирани и останалите групи за трите сцени на фестивала.

Фестивалът ще се проведе в парка около Гребен канал Пловдив, като главната сцена ще бъде изградена на терена на стадион Пловдив (без трибуните да бъдат използвани), а двете допълнителни сцени ще бъдат разположение около него, за да се избегне смесването на звуците от трите сцени.

Към фестивала е предвидена и къмпинг зона. Цената ѝ е 20 лева на човек с включени: отделен достъп (гривна), 24 часа охрана на зоната, душове, тоалетни, запазено място за палатка, паркинг в близост до зоната на фестивала.

Стандартната цена за фестивала е 90 лв. Билети може да закупите от бензиностанции OMV, билетна каса пред общ.Пловдив, магазин "НА ТЪМНО" в Пловдив и София, Билетен център на НДК, билетна каса в The Mall в София, както и онлайн от eventim.bg и ticketpro.bg.

Camping.bg