Hymer създаде нов клас кемпер с VisionVenture

Концептуалният Hymer VisionVenture беше показан за първи път на изложението в Дюселдорф в края на лятото. 3D-печат, инфрачервена отразяваща боя, веранда с барбекю и пневматичен поп-покрив: разработен в сътрудничество с BASF, концептуалното ваканционно превозно средство, базирано на Mercedes-Benz, залага нови стандарти по отношение на дизайн, енергийна ефективност и леко тегло. VisionVenture показва нагледно как ще изглежда модерното пътуване през 2025 г. Той съчетава пионерския дух и иновациите на Hymer с повече от 20 иновативни материали и технологии от BASF, за да покаже визията си за настоящите и бъдещите тенденции в индустрията.

На база на шаси на Mercedes-Benz Sprinter, VisionVenture е концептуално превозно средство, чийто интегриран дизайн създава изцяло нова категория кемпери с хармонични преходи между кабината и каросерията. Предницата с оригиналните си врати, фаровете и решетката на радиатора са запазени, но предното стъкло е изместено по-напред, а капакът и светлината на покрива са преработени. Кемперът разполага и със система за задвижване на четирите колела. Арката над колелата и някои части на каросерията са произведени с помощта на техники за 3D печат, което им придава изключителна здравина и качество. Новост е и еластичната боя в ефектно тъмнозелено: температурно регулиращата енергоефективна технология Chromacool от BASF намалява температурата на повърхността на кемпера с 20° C и тази на интериора с до 4° C. Освен това позволява индивидуализиран външен вид, предлагайки алтернатива на класическото бяло.

"Основен източник на вдъхновение за този проект беше общността на кемперистите, които ни дадоха нов тласък с творческите си идеи и самостоятелни реализации.", заявява президентът на Hymer GmbH & Co. KG Кристиан Бауер. „Иновациите винаги са били част от ДНК на Hymer, а концептуалният кемпер VisionVenture е нашата представа за модерните компактни ваканционни превозни средства. Благодарение на експертизата и техническото ноу-хау на BASF, ние успяхме да приложим това на практика във високо реалистично концептуално превозно средство. Уверени сме, че ще можем да въведем някои елементи от този набор от иновативни и изключително удобни за клиента решения в серийно производство в близко бъдеще “, допълва още Кристиан Бауер.

 

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник и снимки: Hymer