Hymer създаде нов клас кемпер с VisionVenture

22.10.2019
Hymer създаде нов клас кемпер с VisionVenture

Концептуалният Hymer VisionVenture беше показан за първи път на изложението в Дюселдорф в края на лятото. 3D-печат, инфрачервена отразяваща боя, веранда с барбекю и пневматичен поп-покрив: разработен в сътрудничество с BASF, концептуалното ваканционно превозно средство, базирано на Mercedes-Benz, залага нови стандарти по отношение на дизайн, енергийна ефективност и леко тегло. VisionVenture показва нагледно как ще изглежда модерното пътуване през 2025 г. Той съчетава пионерския дух и иновациите на Hymer с повече от 20 иновативни материали и технологии от BASF, за да покаже визията си за настоящите и бъдещите тенденции в индустрията.

На база на шаси на Mercedes-Benz Sprinter, VisionVenture е концептуално превозно средство, чийто интегриран дизайн създава изцяло нова категория кемпери с хармонични преходи между кабината и каросерията. Предницата с оригиналните си врати, фаровете и решетката на радиатора са запазени, но предното стъкло е изместено по-напред, а капакът и светлината на покрива са преработени. Кемперът разполага и със система за задвижване на четирите колела. Арката над колелата и някои части на каросерията са произведени с помощта на техники за 3D печат, което им придава изключителна здравина и качество. Новост е и еластичната боя в ефектно тъмнозелено: температурно регулиращата енергоефективна технология Chromacool от BASF намалява температурата на повърхността на кемпера с 20° C и тази на интериора с до 4° C. Освен това позволява индивидуализиран външен вид, предлагайки алтернатива на класическото бяло.

"Основен източник на вдъхновение за този проект беше общността на кемперистите, които ни дадоха нов тласък с творческите си идеи и самостоятелни реализации.", заявява президентът на Hymer GmbH & Co. KG Кристиан Бауер. „Иновациите винаги са били част от ДНК на Hymer, а концептуалният кемпер VisionVenture е нашата представа за модерните компактни ваканционни превозни средства. Благодарение на експертизата и техническото ноу-хау на BASF, ние успяхме да приложим това на практика във високо реалистично концептуално превозно средство. Уверени сме, че ще можем да въведем някои елементи от този набор от иновативни и изключително удобни за клиента решения в серийно производство в близко бъдеще “, допълва още Кристиан Бауер.

 

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник и снимки: Hymer

препоръчани новини

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer за България...

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Корицата със снимка от къмпинг Къпиновски манастир беше избрана от аудиторията на Camping.bg за корица на...