iNDUS – интелигентната система за тоалетни от Thetford

22.06.2020
iNDUS – интелигентната система за тоалетни от Thetford

Лидерът в сферата на санитарните системи за ваканционни превозни средства Thetford представи в края на май нова напълно интегрирана санитарна система за кемпери. iNDUS осигурява по-дълъг период на автономно използване, по-хигиенична е и се управлява чрез приложение за смартфони.

Изследванията на Thetford показват, че кемперите често изпразват тоалетните си касети на всеки два до три дни, защото ползвателите им смятат, че са пълни. Освен това, поради занижената точност на контролните нива в резервоарите за сива вода, те се изпразват по-често, отколкото е необходимо. От тази гледна точка компанията си е поставила за цел да увеличи автономността на кемперите.

Системата iNDUS комбинира четири елемента: тоалетна чиния, автоматичен дозатор за  санитарни препарати, лесен за използване модул за изпускане на сивата и черната вода и мобилно приложение за мониторинг на нивата на резервоарите и препаратите.

За почистване на тоалетната, системата ще избере водата от сивия резервоар, като ще използва чиста вода, само ако няма налична сива. Така се постига значителна икономия на вода.

Тъй като тоалетната при iNDUS вече няма касета отдолу, производителите ще разполагат с по-голяма гъвкавост в дизайна на кемпери.

Трите препарата са биоразградими и дозират само количеството необходимо за използването от системата. При нормална употреба, комплект от три касети осигурява работата на системата за около четири седмици. Цената на препаратите е около 23 евро за пълен комплект, а отделните туби струват по 11,95 евро.

Сервизната врата на кемпера дава достъп до плъзгащо се чекмедже. За източване на резервоарите трябва да се постави накрайника върху канализацията и с натискане на бутон започва източването на отпадните води. Първо се изпразва резервоарът за черна вода, а след това сивият резервоар, за да се почистят маркуча и мястото за източване. Приложението ще ви уведоми, когато процесът приключи. Според информация на Campercontact, в цяла Европа към момента има около 25 000 места за изхвърляне на сива и черна вода с една канализация.

iNDUS дори вече не е концепция, тъй като е интегрирана в новия клас на Bürstner Elegance A, чиято премиера се очаква скоро. Компанията планира да вгражда тази система през следващите години на все повече кемпери, тъй като тя е гъвкава и позволява монтаж дори в кемперванове. Размерите на резервоарите ще се определят от производителите. Очакванията на Thetford са, че някои компании ще намалят обема им, за да оптимизират теглото на превозните средства.

 

Веселин Вълев

Източник: RVTravel.eu

 

препоръчани новини

Термален къмпинг Велинград ще краси корицата на Къмпинг пътеводителя на...

Термален къмпинг Велинград ще краси корицата на Къмпинг пътеводителя на...

Представяме ви корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2023 година. На нея е Термален къмпинг...

Търси се парцел за проектиране на нов къмпинг

Търси се парцел за проектиране на нов къмпинг

Четвъртото издание на конкурса за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира с избор на терен. В...