MINK - лека и компактна каравана от Норвегия

17.01.2021
MINK - лека и компактна каравана от Норвегия

Покрай растящия интерес към къмпинг туризма и почивка в максимална близост с природата се отчита и нарастващо търсене на компактни и леки каравани. Скандинавската компания Mink Campers е готова да запълни празнината за екологични и прости алтернативи на традиционните каравани и кемпери. Тяхното предложение е teardrop каравана (с форма на капка), за която твърдят, че осигурява екологичен и икономичен начин на пътуване, с привлекателен и функционален дизайн.

MINK е достатъчно здрава, за да стигне до отдалечени дестинации, като същевременно е достатъчно лека, за да бъде теглена от електрически автомобили, без да влияе значително на пробега им. Аеродинамичната й форма и безрамковата твърда конструкция правят възможно теглото й да бъде само 490 кг. В същото време обаче изключително ниският център на тежестта я прави много стабилна и удобна на всеки терен. Аеродинамичният дизайн също така гарантира, че може с лекота да се тегли от електрически и всеки компактен автомобил.

Интериорът е едновременно светъл и просторен, с панорамен таван и големи кръгли прозорци на страничните врати, което го прави идеален за почивка след дълъг ден в дивата природа. Спалнята е удобна за двама възрастни, а на детското легло може да се махне, да се регулира височината му и да се използва за багажи и дрехи. Задната част на караваната е оборудвана със зона за готвене с много място за съхранение, както и хладилник.

Стените на MINK са с дебелина 30 мм, изработени от ABS пластмаса и изолирани с 19 мм armaflex. Това е гаранция за комфорт дори при минусови температури навън.

Караваната MINK може да се наеме от сайта на производителя за 96 евро/ден.

 

Технически данни:

  • максимална маса: 750 kg
  • собствено тегло: 490 kg
  • обща дължина с теглича: 4116 mm
  • дължина само на караваната: 2811 mm
  • обща ширина: 2080 mm
  • ширина на караваната: 1511 mm
  • обща височина: 1829 mm
  • просвет: 330 mm
  • джанти: 17x85x112
  • гуми: 255/55r/17

 

Веселин Вълев
Camping.bg

 

препоръчани новини

Hymer в България: Филтърът за питейна вода clearliQ travel

Hymer в България: Филтърът за питейна вода clearliQ travel

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer за България...

Българин конструира прототип на teardrop каравана

Българин конструира прототип на teardrop каравана

Конструирана в България каравана се разхождаше това лято по пътищата на страната ни. Тя е дело на 36-годишния...