Mitsubishi Outlander PHEV E:Pop - SUV кемпер с отваряем покрив

06.02.2023
Mitsubishi Outlander PHEV E:Pop - SUV кемпер с отваряем покрив

Nishiowari Mitsubishi Motor Sales показаха на изложението Japan Camping Car Show 2023 в Токио разработена от тях къмпинг версия на Mitsubishi Outlander PHEV. Проектът е наречен E:Pop и комбинира предимствата на плъгин 4х4 SUV с вградени възможности за нощувка на 4-ма. Превозното средство разполага с две трансформируеми легла - покривна палатка и вътрешно легло и може да отведе четиричленно семейство на уикенд приключения в планината или на морето, а през останалото време да се ползва за ежедневните нужди в града.

Специалното в Mitsubishi Outlander PHEV E:Pop е вградената покривна палатка. Високият черен изскачащ покрив на E:Pop не изглежда чак толкова по-компактен от стандартна покривна палатка, но със сигурност създава по-добро интегрирано изживяване при къмпингуване в автомобила., тъй като достъпът до палатката е директно от купето на автомобила. Покривът се отваря точно като на кемпервановете, създавайки повече пространство вътре (макар и не непременно толкова полезно предвид липсата на равен под) и предлагайки удобно двойно легло с размери 182 x 105 см.

И за да бъде наистина семеен къмпинг автомобил Nishiowari са разработили и платформа за нощувка в зоната на задните седалки с размери 182 x 110 cm. По този начин в E:Pop могат удобно да спят четирима души в рамките на компактния размер на Outlander.

Plug-in хибридната версия на Outlander предлага друго предимство за къмпинг, което Nishiowari гордо рекламират. Литиево-йонните батерии от 20 kWh могат да захранват отоплението и климатика на автомобила, като оптимизират температурата за комфортен сън. И за разлика от чисто електрическите превозни средства, къмпингуващите не трябва да се тревожат особено за изтощаването на батерията, тъй като разполагат и с резервоар с бензин, за да тръгнат на път сутринта.

Mitsubishi Outlander PHEV предлага 61 км изцяло електрически пробег с едно зареждане, което означава изобилие от възможности за нулеви емисии за ежедневно пътуване до работното място. А с резервоарът за гориво и 2,4-литровия двигател този пробег се удължава до 676 км.

Технически Outlander PHEV E:Pop е нещо като микрокемпер, без кухня, тоалетна, седяща зона и други удобства. Но липсата на постоянно инсталирано къмпинг оборудване от друга страна го прави по-гъвкав, идеален за ежедневна употреба. Затваряте покрива, вдигате задните седалки и E:Pop се превръща обратно в обикновен пет- или седемместен SUV, макар и с малко наднормено тегло и висок обем. Единственият реален недостатък, който може да се отчете, е, че отваряемият покрив не резполага с релси за транспорт на багаж върху него.

Nishiowari предлагат Mitsubishi Outlander PHEV E:Pop на цена от 5 741 100 йени (приблизително 40 417 евро) за 5-местната версия и 6 171 200 йени (43 445 евро) за 7-местната.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: New Atlas
Снимки: Nishiowari Mitsubishi

 

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

Новата California 7 Concept - световна премиера (видео)

Новата California 7 Concept - световна премиера (видео)

Volkswagen Лекотоварни автомобили представя световната премиера на своя концептуален модел California CONCEPT...

Camping.bg отговаря на кмета на Царево

Camping.bg отговаря на кмета на Царево

В интервю за Радио "Фокус" от 11.08.2023 г. по темата за караваните на къмпинг "Якото място"...