Peugeot Rifter 4x4 Camping

13.02.2019
Peugeot Rifter 4x4 Camping

Френският производител Peugeot представи своя концептуален модел Rifter 4x4 Concept - ван за приключения и свободното време.

Peugeot Rifter 4x4 Concept е с интегрирана трансмисия със задвижване на 4-те колела, разработена от DANGEL, има увеличен с 80 мм пътен просвет и се задвижва от 1.5 BlueHDi мотор с мощност 130 к.с. и въртящ момент от 300 Нм. Задвижването 4x4 се включва чрез селектор, разположен вдясно от скоростния лост. Възможни са три режима на шофиране: 2WD за ежедневни пътувания в нормални пътни условия; 4WD със задвижване и на задните колела в случай на загуба на сцепление; и режим Lock, при който се блокира задния мост - за шофиране в екстремни условия върху трудни терени.

Peugeot Rifter 4x4 Concept разполага с извита LED лента в горната част на предното стъкло. Тя е с дължина от 1,35 м и съдържа 100 LED светлини, подредени в 2 редици, като осигурява впечатляващата обща мощност от 300 W.

Приключенията не спират и когато слънцето залезе, защото Rifter-ът е оборудван с палатка „Overland“ от Autohome. Тя се разпъва изключително лесно, като само е нужно да бъде разгъната от калъфа й, разположен върху покривните рейки. След това е необходимо единствено да се закрепи плъзгащата се стълба и домът е готов за комфортна нощувка.

Материалът на палатката е специално проектиран за Peugeot Rifter 4x4 Concept. Той е брандиран с логото на Peugeot и съдържа същата графична тема като на автомобила. Матракът е покрит със същия орнаментиран сив текстил с декоративни жълти шевове като седалките. Той е компактен и лесен за сгъване, за да може да се побере сгънат в палатката. За финален щрих възглавниците са покрити с алкантара, отново с декоративни жълти шевове.

"Peugeot Rifter 4x4 Concept е нашата интерпретация на духа на хората, които търсят свобода и приключение. Здравият вид на вана също така демонстрира многото възможности за индивидуализация предлагани от Peugeot Rifter. Това е офроуд ван за страхотни приключения.", заявява Щефен Рашиг - директор на Пежо Германия.

Ще имате възможност да видите на живо Peugeot Rifter на изложението Къмпинг и Караванинг Експо на 13 и 14 април в София.

Веселин Вълев
Camping.bg

Източници: peugeot.bg и motorhomefulltime.com
Снимки: Peugeot

препоръчани новини

Къмпинг Ботуша край Балчик Ви очаква!

Къмпинг Ботуша край Балчик Ви очаква!

Ботуша е сред новоизградените къмпинги на северното ни Черноморие. Намира се в местност Иканталъка, на 15 мин. с...

Българите избират България за къмпинг това лято

Българите избират България за къмпинг това лято

Българите ще изберат да останат в България за къмпинг почивката си през това лято. Това показва проучването на...