Peugeot Rifter 4x4 Camping

13.02.2019
Peugeot Rifter 4x4 Camping

Френският производител Peugeot представи своя концептуален модел Rifter 4x4 Concept - ван за приключения и свободното време.

Peugeot Rifter 4x4 Concept е с интегрирана трансмисия със задвижване на 4-те колела, разработена от DANGEL, има увеличен с 80 мм пътен просвет и се задвижва от 1.5 BlueHDi мотор с мощност 130 к.с. и въртящ момент от 300 Нм. Задвижването 4x4 се включва чрез селектор, разположен вдясно от скоростния лост. Възможни са три режима на шофиране: 2WD за ежедневни пътувания в нормални пътни условия; 4WD със задвижване и на задните колела в случай на загуба на сцепление; и режим Lock, при който се блокира задния мост - за шофиране в екстремни условия върху трудни терени.

Peugeot Rifter 4x4 Concept разполага с извита LED лента в горната част на предното стъкло. Тя е с дължина от 1,35 м и съдържа 100 LED светлини, подредени в 2 редици, като осигурява впечатляващата обща мощност от 300 W.

Приключенията не спират и когато слънцето залезе, защото Rifter-ът е оборудван с палатка „Overland“ от Autohome. Тя се разпъва изключително лесно, като само е нужно да бъде разгъната от калъфа й, разположен върху покривните рейки. След това е необходимо единствено да се закрепи плъзгащата се стълба и домът е готов за комфортна нощувка.

Материалът на палатката е специално проектиран за Peugeot Rifter 4x4 Concept. Той е брандиран с логото на Peugeot и съдържа същата графична тема като на автомобила. Матракът е покрит със същия орнаментиран сив текстил с декоративни жълти шевове като седалките. Той е компактен и лесен за сгъване, за да може да се побере сгънат в палатката. За финален щрих възглавниците са покрити с алкантара, отново с декоративни жълти шевове.

"Peugeot Rifter 4x4 Concept е нашата интерпретация на духа на хората, които търсят свобода и приключение. Здравият вид на вана също така демонстрира многото възможности за индивидуализация предлагани от Peugeot Rifter. Това е офроуд ван за страхотни приключения.", заявява Щефен Рашиг - директор на Пежо Германия.

Ще имате възможност да видите на живо Peugeot Rifter на изложението Къмпинг и Караванинг Експо на 13 и 14 април в София.

Веселин Вълев
Camping.bg

Източници: peugeot.bg и motorhomefulltime.com
Снимки: Peugeot

препоръчани новини

Близо 10 000 души посетиха Къмпинг и караванинг експо 2019

Близо 10 000 души посетиха Къмпинг и караванинг експо 2019

Второто издание на Къмпинг и караванинг експо отчете над 50% ръст на гостите спрямо 2018 г. То се проведе в...

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България 2019

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България 2019

Излезе от печат новото издание на Къмпинг карта на България. Тя съдържа информация за 22 избрани български...