RekordTrip - от Индия до България, част 1: Предистория

В поредица от статии ви представяме пътуването на Радослав Колев и Владимир Харизанов с един стар Опел Рекорд и палатка от Индия до България. Радослав предаваше на живо в Туитър пътуването им, като всеки ден публикуваше снимки и истории за местата, през които преминаваха. Camping.bg избра да ви представи най-интересните моменти от тяхното пътуване, използвайки туитове на Радослав Колев, с негово съгласие.

Като въведение, малко думи за собственика на Опел-а Владимир Харизанов. Той е пътешественик и голям почитател на Индия. Първото си пътуване дотам го прави с велосипед през 2005 г. Повече може да прочетете в Дневник и Стандарт. 2011 г. излиза книгата му "На изток към Индия с 15 км/ч". През 2016 г. той решава да повтори пътешествието, но този път със съпругата си Събина и не с колела, а със стар Opel Rekord от 1979 г. (снимки може да видите в профила на Владимир Харизанов във flickr, ТУК). Наложило им се да се върнат в България със самолет и автомобилът е останал в Индия. Владо предложил на Радо да го придружи в мисията по прибиране на Опела обратно в Кърджали.

27.10.2016 г.: Владо и Съби тръгват към Индия с техния Opel Rekord от 1979-та. Владо е ходил вече до там с колело и знае пътя:

03.11.2016 г.: След преодоляни няколко високопланински прохода и обилен снеговалеж Рекорд-ът и екипажът му вече са в Иран:

23.11.2016 г.: От Кърджали до Карачи - без проблеми! Продължават към Индия.

07.12.2016 г.: За да минат от Пакистан в Индия са били 1200 км на север, после още толкова на юг. Няма по-близък КПП. Вече са в Гуджарат.

14.09.2017 г.: It's on! Отивам към Индия да върнем Опела на Владо на обратно:

Към част 2

Статията е под cc-by-sa лиценз. (cc) Снимки/текст - Радослав Колев

Camping.bg