Renault представиха два модела кемперванове

29.08.2021
Renault представиха два модела кемперванове

Моделите Space Nomad и Hippie Caviar Hotel дебютират на изложението в Дюселдорф.

Моделът Space Nomad е с отваряем покрив, две спални зони и кухня. Той е наличен в две дължини и места за 4 или 5 пътника. И при двете версии леглото под покрива е с размери 120х200 см, а в задната част седалките се трансформират в легло с размери 124х188 см.

Кухнята е оборудвана с двоен газов котлон, мивка и 49-литров хладилник. Разполага също така серийно с тента и външен душ.

Клиентите могат да избират между двигатели с мощност от 110 до 170 к.с. Тези със 150 и 170 к.с. имат опция за автоматична скоростна кутия. Стандартно кемпервановете вървят с LED дневни светлини, автоматични спирачки, активен асистент за следене на пътната лента и редица други системи за сигурност.

SpaceNomad ще се присъедини към гамата на Renault в началото на 2022 г. Първо ще бъде пуснат на пазарите в Швейцария, Гемания, Австрия, Белгия, Дания и Франция.

 

Другият модел Renault представен на изложението Caravan Salon е концептуалния Hippie Caviar Hotel. Той е базиран на вана Trafic и разполага с удобства на 5-звезден хотел, твърдят от производителя.

Впечатляващо дизайнерско решение е излизащото извън вана легло, което има опция да бъде скрито със стилни пердета. Кемперванът разполага и с покривна тераса с маса за кафе и две седящи места.

От Renault си представят 5-звездните удобства на Hippie Caviar Hotel като дронове, които доставят храна на ползвателите му.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: Renault

 

препоръчани новини

Hymer в България: Филтърът за питейна вода clearliQ travel

Hymer в България: Филтърът за питейна вода clearliQ travel

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer за България...

Българин конструира прототип на teardrop каравана

Българин конструира прототип на teardrop каравана

Конструирана в България каравана се разхождаше това лято по пътищата на страната ни. Тя е дело на 36-годишния...