Renault представи кемперван Trafic Esterela

24.05.2018
Renault представи кемперван Trafic Esterela

Renault представи нов кемперван на базата на лекотоварния модел Trafic. Esterela е разработка на компанията Lunar Campers и за разлика от други подобни модели на независими компании този ще се продава през дилърската мрежа на Renault.

Двигателят на Esterela е дизелов dCi twin-turbo със 145 к.с. Той има старт/стоп система и регенеративна спирачна система, благодарение на които се постига допълнителна икономия на гориво.

Системите за шофиране включват асистент за потегляне при наклон, ABS с EBD, ESC и Grip Xtend. Последното ще е много полезно срещу боксуване след нощувка на мек терен. Сред другите екстри са мултифункционален цветен сензорен екран, DAB радио, круиз контрол, климатик и парктроник.

Кемперванът е с капацитет за петима пътници, включително водача и спални места за четири души. Кухнята е класическа за този клас - с два газови котлона и мивка. Той разполага още и с 25-литров хладилник, резервоари за чиста и мръсна вода и портативна химическа тоалетна.

Esterela се предлага стандартно със 100W соларен панел, а отоплителната инсталация има възможност за контролиране от смартфон, така че домът на колела да посрещне в пълен комфорт гостите си след разходка.

Вторият ред седалки се трансформира на удобно двойно легло, а второто легло е в повдигащия се покрив.

Цените Renault Trafic Esterela започват от 50 000 евро.

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Renault

препоръчани новини

Hymer в България: Филтърът за питейна вода clearliQ travel

Hymer в България: Филтърът за питейна вода clearliQ travel

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer за България...

Българин конструира прототип на teardrop каравана

Българин конструира прототип на teardrop каравана

Конструирана в България каравана се разхождаше това лято по пътищата на страната ни. Тя е дело на 36-годишния...