Tentsile с трето поколение дървесни палатки

Tentsile - лидерът в преносимите дървесни палатки и хамаци съобщи, че третото поколение на продуктите му ще бъдат пуснати на пазара през пролетта на 2020 г. Новата линия предлага пълен ъпгрейд на досега съществуващата гама плюс три нови продукта, като всички са създадени според основния принцип на компанията да защитава световните гори.

"Винаги се стремим да разширяваме границите на това къде могат да бъдат използвани нашите продукти, подобрявайки дизайна и приложимостта" споделя Алекс Шърли - Смит, основател и ръководител "Продуктово развитие" на компанията. "Характеристиките и подобренията на третото поколение ще подобрят цялостното преживяване на потребителя. Те дават по-комфортно пространство за спане и дори правят живота на къмпинг още по-лесен."

Новите попълнения към гамата на Tentsile за 2020 г. са палатките Safari Vista Tree Tent, хамакът Safari Trillium и Ground Conversion Kit. Принципът "Не оставяй следи" (Leave No Trace) вече ще бъде внедрен във всеки един от моделите  палатки и хамаци на компанията.

Дървесната палатка Tentsile Safari Vista

Моделът Safari Vista Tree Tent дебютира с революционна трансформация на оригиналната Виста, която прави новата версия значително по-голяма. По-голямото платнище, по-дебелите рейки и подът с двойни шевове и супер яка материя от рипстоп полиестер предлагат по-голяма сигурност от неблагоприятните въздействия на околната среда, както и подобрено пространство за живеене през четирите сезона.

Safari Vista предлага перфектната почивка на открито, за която благоприятства и по-голямата вътрешна височина. Този модел лесно може да се конвертира в огромен хамак, в който спокойно да спят трима възрастни. Горното платнище е 100% водоустойчиво и има UV протекция. За поставянето на рейките и разпъването на горния слой има специална конфигурация, която улеснява разпъването. Допълнителните екстри, които предлага тази палатка са супер устойчива на скъсване и продиране материя и плътна мрежа на входовете за предпазване от навлизане на миниатюрни насекоми във вътрешността. 

Хамакът Tentsile Safari Trillium 

Най-големият и здрав хамак на пазара, е именно Safari Trillium. Той е изработен от най-висококачествената и издръжлива материя рипстоп 450D Dacron с двойни шевове и от устойчив на UV лъчи материал. Този модел може да бъде оставен в продължение на месеци на открито и със съвсем малко грижа може да издържи до пет години при най-суровите условия. Идеален е за по-постоянни кемпове или просто да си го разпънете в задния двор. Този хамак е направен така, че да издържа на екстремен климат и високи обороти на употреба. 

Tentsile Ground Conversion Kit

Няма дървета? Или пък не искате дървета? Няма проблеми! Най-революционният ъпгрейд на гамата на Tentsile е допълнителния Conversion Kit, който представлява пакет с подложка за земя, върху която да разпънете дървесната палатка. На практика, може да използвате този пакет за всеки един модел от палатките на Tentsile. Това дава възможност да къмпингувате с повече свобода отвсякога. Пакетът включва супер устойчива 100% полиетиленова подложка, която пасва абсолютно точно на дъното на всеки модел от Поколение 3. 

„Уверени сме, че клиентите ни ще харесат новите функции на Поколение 3, тъй като неговата взаимосвързана модулна система дава възможност да използвате креативността си, за да се забавлявате и да комбинирате палатки, хамаци и аксесоари, които да отговарят на всички ваши нужди“, казва Ширли-Смит.

Всяка палатка и хамак от гамата на Tentsile се предлагат с протектор за кората на дърветата, така че да не се притеснявате, че може да нараните крехките части на стеблото. Основната идея за поставяне на палатките във въздуха е да не се оставят отпечатъци и следи върху земната повърхност и да не се нарушават миграционните пътища на животните и растенията.

Всички покривала на палатките от Поколение 3 на Tentsile имат 5 000 мм воден стълб (досега се предлагаха с 3 000 мм), а тези от серията Safari дори са с 8 000 мм. Добавени са вътрешни джобове за съхранение с цип, а под пода на палатките от външната страна са предвидени нови подвижни мрежи за вещи, като по този начин осигурявата по-голямо вътрешно жилищно пространство и комфорт. 

Гамата на Поколение 3 ще стартира онлайн през януари 2020 г., а в магазините за продажба на дребно през март 2020 г. 

 

Цветомира Цоцова
Camping.bg