VarioMobil: Най-луксозният кемпер в света

03.06.2016
VarioMobil: Най-луксозният кемпер в света

Луксозен апартамент на колела – едно от нещата, които не са ви крайно необходими в живота, но толкова много искате да имате. Такъв е кемперът Vario, произвеждан от семейната немска компания VarioMobil. Всеки един кемпер се произвежда по индивидуална поръчка в „домашната” работилница в провинциалния район на Ознабрюк, Германия. И ако някой си мисли, че това е кемпер като малка кутийка, в която по-заможните немски пенсионери изкарват уикенда си на колела, жестоко се лъже. Vario-мобилът е луксозна вила на колела, с която може да стигнете почти навсякъде през всички сезони на годината.

Топ моделът носи малко тромавото име VarioPerfect 1200 Platinum. С дванадесет метра дължина той предлага абсолютно всичко – започвайки от изключително удобната кабина за шофиране и навигация, минавайки през огромния салон, кухнята (да, тя наистина заслужава името „кухня”, но за това ще разкажем след малко), банята и достигайки до удивително просторната спалня над гаража.

Гаражът? Да, правилно прочетохте! Няма горд собственик на луксозния апартамент на колела, който да се ограничи до това да пътува единствено с кемпера си по време на почивката. За еднодневни разходки в района, в който сте отседнали, може да използвате MINI-то си или всеки друг маломерен автомобил, който ще се побере в гаража. Той се намира в задната част на кемпера и е изключително удобен за захождане и паркиране дори за не дотолкова умелите шофьори, които съпровождат пилота на кемпера. 

Vario-мобилът е създаден да бъде използван през всички сезони на годината, включително и през най-лютата зима. За топлината се грижат хитро скрити въздушни отвори на интегрирания климатик. Мокрото помещение, което с право е наречено от VarioMobil уелнес озис, има подово отопление, захранвано с гореща вода.

Кухнята на този кемпер е направена за онези любители на готвенето, които не искат да се ограничават откъм пространство, оборудване и посуда дори по време на почивката си. Именно поради това „кухня” е съвсем точното наименование на тази зона в луксозната къща на колела. В оборудването влизат печка на газ, микровълнова фурна и грил. Предвидена е миялна машина и е вградена еспресо машина за любителите на истински силното сутрешно кафе.

Кухнята, както и цялото останало оборудване на кемпера отговарят на възможно най-високия стандарт на живот. И естествено за никого няма да е изненада, ако кажем, че базовата цена на тази машина е 1.2 милиона евро.

VarioMobil е „пътуващ лукс” от най-високо ниво. Той далеч надминава традиционните кемпери откъм оборудване, поради което най-честите му собственици са сериозни бизнесмени, чиито служебни ангажименти са свързани с много пътуване. Но ако сте истински мераклии, високата цена и ограничението на гаража за маломерен автомобил едва ли ще са причината, поради която да не се сдобиете с този красавец. Има само една малка подробност - предварително трябва да имате категория в шофьорската книжка, която да ви дава право да управлявате тази 25-тонна машина, дълга 12 м.

 

препоръчани новини

Hymer в България: Tramp S 695, модел 2020 г.

Hymer в България: Tramp S 695, модел 2020 г.

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer...