VITTRA - електрическият кемпер на ХХІ век

28.06.2021
VITTRA - електрическият кемпер на ХХІ век

Стартъп показа своя концептуална разработка на кемпер на бъдещето.

VITTRA е нова компания с мисия да изгради първото ваканционно превозно средство използвайки технологиите на ХХІ век от началото до края - лекота, енергийна ефективност, изцяло електрическо задвижване.

От VITTRA  предлагат ефективни решения за максимално подобряване на вътрешното пространство, като същевременно запазват външните мерки в рамките на европейските стандарти. Кемперът е проектиран да разполага стандартно с всичко, от което се нуждаете, за да пътувате безпроблемно и да живеете на пътя със същия комфорт, какъвто изпитвате у дома, през цялото време, което искате.

Дизайн

Взето е най-доброто от американските кемпери и от европейската ефективност, за да се комбинират на чисто нова EV платформа, изцяло разработена, за да се превърне в най-добрия кемпер.

Екстериор

Отличната изолация и интелигентните решения, приложени за съхраняване на енергия под всякаква форма, правят правезното средство високо енергийноефективно и екологично,. Той е и почти напълно безшумен: може да посетите природата, без тя изобщо да забележи вашето присъствие.

Повече пространство вътре

При повече от 29 кв.м. жилищна площ на 9-метрово превозно средство го прави може би най-просторният кемпер в своята категория. Пространството вътре е толкова необятно, че пътниците ще намерят същите домашни уреди, с които са свикнали у дома.

 

Разпределение

Шест пътници и шест места за нощувка, всяко с размери на леглото 200 х 80 см.

Технически характеристики

Чрез свързване на кемпера към дома, собственикът ще получи нов източник на енергия и акумулатор, като така ще може да поддържа потреблението на къщата и да намали сметките за електричество.

enlightened 45° географска ширина (приблизително гр. Милано, Италия) - Слънчевите панели на кемпера ще произведат енергия на стойност € 2 983

enlightened 60° географска ширина (приблизително гр. Стокхолм, Швеция) - Слънчевите панели на кемпера ще произведат енергия на стойност € 1 667
 

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник и снимки: VITTRA

 

препоръчани новини

От личен опит: къмпинг АйлякЪ

От личен опит: къмпинг АйлякЪ

Къмпинг АйлякЪ е един от новите къмпинги в България. Официално започва да приема гости през 2020 година и постоянно...

Алтернативи на къмпингуването с палатка: 5 начина за нощуване сред природата

Алтернативи на къмпингуването с палатка: 5 начина за нощуване сред природата

Когато чуете думата къмпинг, вероятно първата Ви асоциация е палатка, защото двете винаги вървят ръка за ръка. В...