Volkswagen анонсира новата California 6.1

По-рано тази година Volkswagen представи актуализацията на своя ван T6, наречен T6.1. Тази седмица германският производител открехна леко завесата на новата California, чиято световна премиера ще се състои следващия месец. Компанията официално публикува скици и някои детайли за California 6.1.

Новостите са много. Сред тях могат да бъдат откроени: подобрен интериор; нов дисплей за функциите; нови системи за подобрена сигурност и комфорт; ново поколение онлайн инфотеймънт система с интегрирана eSIM. California ще има и различна визия отвън - предницата ще има нов харизматичен дизайн.

Интериорът и местата за нощувка са внимателно оптимизирани. Новата California ще предлага електромеханично кормилно управление и редица нови системи за сигурност - компенсационна система за страничен вятър, система за спазване на лентата на движение "Lane Assist" и система за защита при страничен удар за допълнителна сигурност.

Новата California T6.1 ще разчита на високоефективни 2.0-литрови турбодизелови мотори с мощност до 199 к.с.

С над 18 000 продажби за 2018 г. California е лидерът сред кемпервановете. Новото поколение 6.1 ще направи световната си премиера в края на август на изложението Caravan-Salon в Дюселдорф.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник и снимки: Volkswagen