Volkswagen Grand California 680 - 2019 г.

Volkswagen представиха в Дюселдорф втория модел на Grand California. Така, с анонсирания по-рано Grand California 600 на бял свят излезе и по-големият му събрат 680. И двата на база Crafter.

Volkswagen Grand California 680 е с дължина 6,80 м. и разполага с голямо двойно легло 2,00 x 1.70 м., без опция за второ под покрива. Това го позиционира в класа на просторните, луксозни кемперванове за двама.

Вариантът 4Motion със задвижване на четирите колела ще бъде наличен срещу допълнително заплащане, както още и навигация, Volkswagen Media Control, теглич, сателит, LTE/Wi-Fi модул, соларен панел, 2,2 kW климатична система, тента и много други.

Както на по-малкия California, базиран на Transporter, така и на Grand California къмпинг оборудването е постоянно вградено и е предназначен за ползване само като кемперван.

Grand California 680 разполага с вграден кухненски блок, завъртащи се предни седалки, двуместен диван с маса и мокро помещение в средата с душ, тоалетна и мивка.

Сред другото стандартно оборудване са двата газови котлона, 70-литровия хладилник, 110 литра резервоар за чиста и 90 литра резервоар за отпадна вода, газова отоплителна инсталация и газов бойлер. Има вградени Bluetooth говорители, на които може да се пуска музика директно от смартфон, таблет, лаптоп или да озвучават инфотеймънт системата на Crafter.

От Volkswagen са почерпили вдъхновение от света на яхтите, като на светлия и ярък интериор са сложили подобен на палуба дървен под. Това придава на Grand California изчистена и модерна визия. Дневната светлина прониква в превозното средство през два покривни панорамни прозореца с размери 70х60 см.

Все още не е налична официална ценова листа, но анонсът от Volkswagen казва, че базовият модел на 680 ще е под 55 000 евро. Продажбите започват през 2019 г.

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: New Atlas
Снимки: Volkswagen