VW Crafter в един по-различен британски облик

01.11.2018
VW Crafter в един по-различен британски облик

Веднага след дебюта на второто поколение на Volkswagen Crafter компаниите конвертиращи ванове в Германия се прицелиха в този модел. Не след дълго това започнаха и британски компании. Една от тях е IH Motorhomes, които предлагат своя модел 680RD с близко до домашна обстановка вътрешно разпределение, добре оборудвана кухня и голямо баня с тоалетна.

Лансираният през 2006 Crafter едва ли ще се превърне в икона на къмпингуването, както по-малкият си събрат VW Transporter, но все пак трябва да се отбележи засилен интерес и към този модел. Такива се предлагат вече от някои от водещите компании, като Knaus Boxdrive, Westfalia Sven Hedin, NordVan и много други по-малки компании с уникални идеи за дизайн на вътрешното пространство.

IH 680CRD е с дължина 6,80 метра и е най-големият от моделите предлагани от британците. Вместо компактната предна всекидневна зона, която традиционно се предлага от другите компании IH Motorhomes са заложили на голяма П-образна мека мебел с маса, позната повече от караваните. Това създава ефект на отделяне от кабината и при спуснати щори дори се губи усещането, че се намирате в кемперван.

От друга страна обаче, това разпределение намалява възможностите за транспортиране на обемист багаж. Така например за колелата е необходимо да се намери друго решение отвън.

По-големият обем на Crafter дава възможност за по-просторни баня и кухненска част. Кухнята е много добре оборудвана - с комбинирани газов и индукционен котлон, печка, мивка и голям плот.

Входът на банята и тоалетната е през двойни врати и има мивка с малък плот, тоалетна и централно разположена душ зона.

Въпреки дългата база на VW моделът 680RD е само с две места за нощувка. Красивият диван във всекидневната се превръща в голямо двойно легло с резмери 1,88 x 1,73 м или в две единични легла с размери 1,88 x 0,69 м.

Базовата цена на 680RD е 65 995 британски паунда.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: New Atlas
Снимки: IH Motorhomes

препоръчани новини

От личен опит: къмпинг Градина 2019

От личен опит: къмпинг Градина 2019

Къмпинг Градина е носител на наградата „Любим къмпинг на Черноморското крайбрежие“ за 2015 г. и 2016 г.,...

Стартира класацията на къмпингите в България за 2019 г.

Стартира класацията на къмпингите в България за 2019 г.

Годишната класация на къмпингите в България #BestBGcamp2019 .стартира. Тя се провежда за пета поредна...