VW Crafter в един по-различен британски облик

01.11.2018
VW Crafter в един по-различен британски облик

Веднага след дебюта на второто поколение на Volkswagen Crafter компаниите конвертиращи ванове в Германия се прицелиха в този модел. Не след дълго това започнаха и британски компании. Една от тях е IH Motorhomes, които предлагат своя модел 680RD с близко до домашна обстановка вътрешно разпределение, добре оборудвана кухня и голямо баня с тоалетна.

Лансираният през 2006 Crafter едва ли ще се превърне в икона на къмпингуването, както по-малкият си събрат VW Transporter, но все пак трябва да се отбележи засилен интерес и към този модел. Такива се предлагат вече от някои от водещите компании, като Knaus Boxdrive, Westfalia Sven Hedin, NordVan и много други по-малки компании с уникални идеи за дизайн на вътрешното пространство.

IH 680CRD е с дължина 6,80 метра и е най-големият от моделите предлагани от британците. Вместо компактната предна всекидневна зона, която традиционно се предлага от другите компании IH Motorhomes са заложили на голяма П-образна мека мебел с маса, позната повече от караваните. Това създава ефект на отделяне от кабината и при спуснати щори дори се губи усещането, че се намирате в кемперван.

От друга страна обаче, това разпределение намалява възможностите за транспортиране на обемист багаж. Така например за колелата е необходимо да се намери друго решение отвън.

По-големият обем на Crafter дава възможност за по-просторни баня и кухненска част. Кухнята е много добре оборудвана - с комбинирани газов и индукционен котлон, печка, мивка и голям плот.

Входът на банята и тоалетната е през двойни врати и има мивка с малък плот, тоалетна и централно разположена душ зона.

Въпреки дългата база на VW моделът 680RD е само с две места за нощувка. Красивият диван във всекидневната се превръща в голямо двойно легло с резмери 1,88 x 1,73 м или в две единични легла с размери 1,88 x 0,69 м.

Базовата цена на 680RD е 65 995 британски паунда.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: New Atlas
Снимки: IH Motorhomes

препоръчани новини

4play.bg - интернет молът за детски забавления на открито

4play.bg - интернет молът за детски забавления на открито

www.4play.bg е онлайн магазин за щастливи деца. Дървени детски площадки, конфигурации, пластмасови къщи, батути и...

Къмпингите стартират сезон 2020. Актуална информация за работата им.

Къмпингите стартират сезон 2020. Актуална информация за работата им.

След изтичане на въведеното извънредно положение къмпингите в България вече могат да приемат гости. По-долу ще...