Wavegarden - компанията, произвеждаща вълни

06.11.2016
Wavegarden - компанията, произвеждаща вълни

Тъй като връзката между сърф и къмпинг е много лесна и дори логична, решихме да ви представим един нов световен тренд - сърфинг на изкуствени вълни. Един от неговите лидери е базираната в Испания компания Wavegarden. Техният бизнес е да произвеждат вълни. Буквално.

В резултат от над 10-годишна работа инженерният екип на Wavegarden успяват да разработят иновативна технология за образуване на точно копие на океански вълни. Предимството на тази технология пред известните до момента други такива са много. Някои от тях са: многократно по-ниска консумация на енергия, контрол на големината на вълните - за напреднали, начинаещи и деца, теоретично неограничена дължина на вълната и т.н.

Първият сърф парк използващ тази технология е Surf Snowdonia в Уелс, Великобритания. Той разполага с магазини, ресторант и дори глемпинг. Цената за едночасова сесия започва от 20 £, за което време от парка гарантират хващането на до 20 вълни (на всеки 3 мин. вълна).

Глемпинг бунгалата са за до 4 души, като цената за настаняване на двама е от 50 до 70 £, в зависимост от дните от седмицата и училищните ваканции. Допълнителен човек заплаща 15 £.

Друг, отворил врати преди по-малко от месец парк е NLand в Тексас, САЩ.

Входните такси за до 1 час сърф варират от 60 до 90 $, а сърф училището е на цени от 65 $ и нагоре за 1:30 ч.

Най-новият проект, който ще е оборудван от Wavegarden се нарича URBNSURF и е за строителството на три сърф парка в Мелбърн, Сидни и Пърт, Австралия. Последният има много силни традиции в сърф културата, като към момента над 100 000 души практикуват по необятните плажове около него.

Camping.bg

препоръчани новини

Къмпинг пътеводител на България номиниран в Годишните награди в туризма 2020

Къмпинг пътеводител на България номиниран в Годишните награди в туризма 2020

Единственото в България издание посветено на къмпинг туризма е сред номинираните в конкурса Годишни награди в туризма...

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Корицата със снимка от къмпинг Къпиновски манастир беше избрана от аудиторията на Camping.bg за корица на...