Wild Fennec - офроуд микро-кемпер

16.05.2019
Wild Fennec - офроуд микро-кемпер

Брис израства в Мароко, прекосявайки цяла Африка с 4х4 и 6х6 превозни средства. След като се срещат със съпругата му Ирина, те започват да организират офроуд пътувания по Земята на фараоните и Арабския полуостров, но скоро установяват, че като двойка имат нужда от повече комфорт за нощувка. Това е и мотивацията да превърнат техния Land Rover в бързо трансформиращ се офроуд микро-кемпер.

С натискането на бутон джипът се превръща за 43 секунди в малък дом със спалня, кухня, място за хранене, тоалетна и вътрешна баня. Уникално е решението с плъзгащото се седящо място, което отваря пространство за санитарния възел. Може да го видите във видеото по-долу. С други бутони се смъква леглото от тавана и задната стойка пада.

Целият покрив на автомобила е покрит със соларни панели, които захранват с електричество уредите вътре. Отоплението е на дизел от резервоара на джипа.


 

А ето и кратко видео демонстриращо разпъването и сгъването на караванната част:


 

И по-дълго видео с демонстрация на удобствата вътре:

Двойката нарекли колата си и компанията, Wild Fennec, на името на нощна лисица от пустинята Сахара. Продават своето уникално превозно средство за 50 000 евро и търсят инвеститор за серийно производство.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: wild-fennec.com

препоръчани новини

Globe-Traveller са представени вече и на българския пазар

Globe-Traveller са представени вече и на българския пазар

Марката Globe-Traveller е на пазара от 2009 година. За това кратко време тя успя да си изгради име на един от добрите...

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България 2019

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България 2019

Излезе от печат новото издание на Къмпинг карта на България. Тя съдържа информация за 22 избрани български...