Връчихме грамотите на победителите в Конкурса за студентски къмпинг проекти

06.10.2021
Връчихме грамотите на победителите в Конкурса за студентски къмпинг проекти

Студентите получиха отличията си, строителството на Термален къмпинг ОвощниКът напредва.

На импровизирана церемония в двора на Лесотехнически университет в София бяха връчени грамотите на победителите в тазгодишния Конкурс за студентски къмпинг проекти. Ванина Динкова и Дария Кушкиева, чиито проекти за бъдещия Термален къмпинг ОвощниКът заеха призовите места бяха наградени в присъствието на инвеститора на къмпинга Георги Кръстев, управителя на Camping.bg Веселин Вълев и преподавателя в университета д-р Веселин Шахънов.

Второто издание на организирания от Camping.bg и Лесотехнически университет София конкурс за студентски проекти за изграждане на къмпинг започна още през зимата с процедура по избор на къмпинг терен. Това е бъдещия къмпинг с наименование ОвощниКът. След няколкомесечна работа на студентите по проектиране на обекта анкетата за оценка на 15-те студентските проекти беше отворена за гласуване от края на юли до средата на август. Оценяването им беше по три критерия: "Удобство на къмпинг местата", "Оформяне с растителност" и "Площи за отдих, игри и спорт". Съвместната комисия от представители на Camping.bg и Лесотехнически университет обработи резултатите от гласуването и като победители бяха определени Ванина Динкова, Дария Кушкиева и Цвети Горнишка.

Термален къмпинг ОвощниКът се намира до с. Овощник (Казанлък) на площ от близо 18 000 кв.м., в непосредствена близост до река Тунджа. Има концесия за минерална вода с температура 45°C. В него ще бъдат изградени открити минерални басейни, зони за кемпери и каравани, палатки и бунгала, зона за кучета, огнища, ресторант, детска площадка и много зеленина.

В момента усилено се работи на обекта, като откриването на първата фаза от ОвощниКът е планирано за пролетта на 2022 г.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

 

препоръчани новини

Стартира годишната класацията на българските къмпинги за 2021 г.

Стартира годишната класацията на българските къмпинги за 2021 г.

Годишната класация на къмпингите в България #BestBGcamp2021 стартира. Тя се провежда за седма поредна...

Hymer в България: Филтърът за питейна вода clearliQ travel

Hymer в България: Филтърът за питейна вода clearliQ travel

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer за България...