Връчихме грамотите на победителите в Конкурса за студентски къмпинг проекти

06.10.2021
Връчихме грамотите на победителите в Конкурса за студентски къмпинг проекти

Студентите получиха отличията си, строителството на Термален къмпинг ОвощниКът напредва.

На импровизирана церемония в двора на Лесотехнически университет в София бяха връчени грамотите на победителите в тазгодишния Конкурс за студентски къмпинг проекти. Ванина Динкова и Дария Кушкиева, чиито проекти за бъдещия Термален къмпинг ОвощниКът заеха призовите места бяха наградени в присъствието на инвеститора на къмпинга Георги Кръстев, управителя на Camping.bg Веселин Вълев и преподавателя в университета д-р Веселин Шахънов.

Второто издание на организирания от Camping.bg и Лесотехнически университет София конкурс за студентски проекти за изграждане на къмпинг започна още през зимата с процедура по избор на къмпинг терен. Това е бъдещия къмпинг с наименование ОвощниКът. След няколкомесечна работа на студентите по проектиране на обекта анкетата за оценка на 15-те студентските проекти беше отворена за гласуване от края на юли до средата на август. Оценяването им беше по три критерия: "Удобство на къмпинг местата", "Оформяне с растителност" и "Площи за отдих, игри и спорт". Съвместната комисия от представители на Camping.bg и Лесотехнически университет обработи резултатите от гласуването и като победители бяха определени Ванина Динкова, Дария Кушкиева и Цвети Горнишка.

Термален къмпинг ОвощниКът се намира до с. Овощник (Казанлък) на площ от близо 18 000 кв.м., в непосредствена близост до река Тунджа. Има концесия за минерална вода с температура 45°C. В него ще бъдат изградени открити минерални басейни, зони за кемпери и каравани, палатки и бунгала, зона за кучета, огнища, ресторант, детска площадка и много зеленина.

В момента усилено се работи на обекта, като откриването на първата фаза от ОвощниКът е планирано за пролетта на 2022 г.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

 

препоръчани новини

Асоциацията на къмпингите разработва собствена система за категоризация

Асоциацията на къмпингите разработва собствена система за категоризация

Асоциацията на къмпингите в България започва работа по изработка на своя собствена система за категоризация на...

От личен опит: къмпинг АйлякЪ

От личен опит: къмпинг АйлякЪ

Къмпинг АйлякЪ е един от новите къмпинги в България. Официално започва да приема гости през 2020 година и постоянно...