Еко-къмпинг Доспат

Държава: България

Точен адрес: яз. Доспат

GPS координати: Go to map

Площ (кв.м.): 3000

Брой къмпинг места (палатки): 15

Брой къмпинг места (каравани): 6

Брой бунгала/вили: Няма информация

Брой легла: Няма информация

Телефон: резервации: 0892211233

Webpage: http://ticdospat.blogspot.bg/

Еко-къмпинг Доспат е разположен на брега на язовир Доспат. Разклонът за къмпинга се намира на около 1 км. от гр. Доспат в посока гр. Гоце Делчев (път №197), а разстоянието от разклона до къмпинга е около 3,5 км.

Къмпингът е изграден и пуснат в експлоатация през месец юни 2016 г. В него има паркинг за автомобили. Достъпът до местата за къмпиране е по асфалтирана алея. Самите къмпинг места са равни и затревени. Намират се на слънчева поляна, а околността на къмпинга е планинска с борова гора.

Еко-къмпинг Доспат  разполага с кухня, столова с изглед към язовира, 6 самостоятелни санитарни възела, детска площадка, ток и вода за караваните, ТВ, Wi-fi, пералня и барбекю.

В близост до къмпинга се намират множество забележителности: Парк-музей на родопската чешма, скално образувание Скалето, Римски мост в с. Любча, водопадът в с. Късак и др. Около къмпинга има няколко екопътеки, които са подходящи за разходка на лежерни и запалени планинари. Бреговете на язовира са подходящи за плаж, а самият той е чудесно място за запалените риболовци.

други къмпинги в района

 • Термален къмпинг Велинград

  Термален къмпинг Велинград

  гр. Велинград

  Къмпинг Весело село

  Къмпинг Весело село

  Сърница, Доспат

  Къмпинг На зелено +

  Къмпинг На зелено +

  яз. Батак

Виж всички къмпинг зони