Къмпинг Кромидово

Къмпинги
|
Рейтинг: 5 от 5

Държава: България

Точен адрес: с. Кромидово, гр. Петрич

Работно време: март - октомври

GPS координати: 41.454, 23.3626

Брой къмпинг места за палатки: 10

Брой къмпинг места за кемпери и каравани: 10

Брой бунгала/каравани/вили под наем: 1

Брой легла за настаняване(общо): 10

Работно време: март - октомври

Телефон: +359 886 648 714

Webpage: http://www.campingkromidovo.com/

Кромидово е малък и уютен къмпинг в едноименното село, разположено на по-малко от 4 км от магистралата София - Солун (E79), и около 15 мин. от гръцката граница при Кулата. Той се стопанисва от британско семейство, което го развива и поддържа по английски модел.

Къмпингът е ситуиран в двора на тяхната къща, в която се отдават и стаи за гости. Той разполага с десетина електрифицирани и водоснабдени места за кемпери, каравани и палатки на голяма зелена поляна. Допълнително има и две типи палатки, които превръщат това уютно място в своеобразен глемпинг.

Сара и Джон, стопаните на къмпинга, се стараят всичко в него да е екологично и щадящо природата. Направили са място за разделно събиране на отпадаците и компост. Тъй като санитарните възли са със септична яма, оценяват, ако гостите им използват препарат за химически тоалетни със зелен етикет.

В къмпинга има две страхотни места за почивка на сянка и социализиране - едното е на голямата тераса на къщата, откъдето се разкрива панорамна гледка към долината, а второто - в двора, под стабилен дървен навес с масички и столчета.

На първото ниво на къщата за гости се намират закритата кухня на къмпинга и санитарните възли. Всичко е направено с мисъл хората да събират идеи за пътешествия, да се запознават един с друг, да оставят мненията си, спомените си и впечатленията си. Там може да получите и много полезна информация и идеи за маршрути, забележителности, изби в района на Мелник, талончета за отстъпки и други интересни места в района и в страната.

Съвсем близо до къмпинга, на 50 м. се намира минералният басейн на село Кромидово.

Къмпингът е идеално разположен за разглеждане на забележителностите в красивия югозапад на България. Най-малкият и красив български град Мелник, известен с архитектурата и вината си, е само на 11 км, а климатичният и СПА курорт Сандански е на 20 км. Ски курортът Банско пък е на ок. 1,5 ч. път от къмпинг Кромидово.

други къмпинги в района

 • Къмпинг Съни Парадайс

  Къмпинг Съни Парадайс

  с. Чучулигово, общ. Петрич

  Къмпинг Реката

  Къмпинг Реката

  Мелник

Виж всички къмпинг зони