Нов къмпинг край Русе отваря врати през май

12.03.2021
Нов къмпинг край Русе отваря врати през май

Русе е една от областите, в която все още няма функциониращ къмпинг. За щастие това скоро ще се промени. Новият къмпинг наречен "Кукери" се намира в с. Кошов, на 27 км южно от град Русе, в сърцето на уникално красивия Природен парк Русенски Лом.

Екипът на Camping.bg посети изграждащия се къмпинг през януари и въпреки, че видимо предстояха още довършителни работи останахме приятно впечатлени от локацията и страхотната панорама. В него са обособени две зони на различни нива, от които се разкриват прекрасни гледки към река Черни Лом и нейния живописен каньон с многобройните му пещерни отвори и ниши. Всяка зона разполага със собствени санитарни помещения. Парцелите са затревени и са с площ от 35 до 80 кв.м., в зависимост от средството за настаняване - палатка, каравана, кемпер. Всички места са с достъп до питейна вода и електричество. Паркингът е отделен от зоните за настаняване, за комфорт на къмпингуващите. Сервизните помещения включват и отделен санитарен възел, за нуждите на гости с намалена подвижност, както и точка за почистване на химически тоалетни.

Къмпинг Кукери се намира на 20 - 30 минути с автомобил от гр. Русе. Местоположението му e изходна точка за множество пешеходни и веломаршрути, достигащи до различни природни и културно-исторически забележителности в Природен парк Русенски Лом. Сред тях можем да откроим: средновековен град и крепост Червен, пещера Орлова чука, Ивановски скални църкви и Басарбовски скален манастир. Районът предлага безкрайни възможности за активности сред природата, в това число и наблюдение на редки и защитени видове птици.

Повече за новия къмпинг Кукери може да научите в профила му в Camping.bg ТУК, както и в новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

 

препоръчани новини

Z-Triton - велосипед, лодка и каравана в едно

Z-Triton - велосипед, лодка и каравана в едно

Електрическата триколка-амфибия Made in Latvia излиза на пазара през 2022 г.   Проектът Z-Triton не е нито...

Победителите в #BestBGcamp2021: Един фаворит, новите къмпинги събират одобрение

Победителите в #BestBGcamp2021: Един фаворит, новите къмпинги събират одобрение

Къмпинг Къпиновски манастир е първи в шест от общо осем категории в класацията за 2021 г. Половината от всички...