Четири нови кемперстопа са изградени от Община Бургас

10.08.2021
Четири нови кемперстопа са изградени от Община Бургас

Морската община се похвали с пускането в експлоатация на 4 кемперстопа. Те се намират в районите на Ченгене скеле, Крайморие, Сарафово и Ветрен.

Община Бургас публикува в сайта си новина за изграждане и пускане в експлоатация на четири места около града за нощувка на кемпери и каравани. Оригиналното заглавие на анонса от общината е "Бургас влиза в международната карта за кемпер зони". От него обаче не стават ясни някои важни подборности за местата. Затова, Camping.bg ще изискаме повече информация относно точните локации на кемперстоповете, предлаганите удобства, условията за ползването им и т.н. 

Представяме ви пълния текст на съобщението от официалната страница на града:
 

Бургас става част от международната карта за кемпер зони. По идея на кмета Димитър Николов вече са обособени 4 такива локации на територията на града – пристанището в кв. „Сарафово“, кв. „Минерални бани“, рибарско пристанище „Ченгене скеле“ и лодкостоянка „Крайморие“.

15 каравани могат да паркират в зоната, предвидена за това в кв. „Минерални бани“. На останалите зони са маркирани между 8 и 10 паркоместа. Те ще са удобни и за по-дълги кемпери.

Новите зони ще разполагат с ток, вода, интернет. Важно е да се отбележи, че там всички туристи са „Добре дошли“ и със своите домашни любимци. Осигурен е достъп за хора с увреждания.

Безспорно предимство са намиращите се в близост заведения и живописни гледки.

Ако обичате приключенията на колела, не пропускайте в маршрута си новите зони за сезона.

Новите локации вече са включени в международната кемпер карта.
 

ВИЖТЕ КАКВО ПРЕДЛАГАТ БУРГАСКИТЕ ЛОКАЦИИ ЗА КЕМПЕР СТОП

Кемперстоп лодкостоянка „Ченгене скеле“ – се намира на територията на защитена лодкостоянка „Ченгене скеле“, в м. Рибарско селище, в непосредствена близост до Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“. В комплекса има експозиционни къщички, които разказват историята на рибарите. Посетителите могат да видят котви, гребла, мрежи, дребни рибарски принадлежности и други, като гостите могат да наблюдават и демонстрации на рибарския занаят като плетене на мрежи. Комплексът включва също така кафе-клуб на моряка, ресторант, многофункционална зала за изложби и събития, парково пространство и детска площадка.

От мястото има възможност да се наеме лодка за разходка в залива или корабче до остров Света Анастасия. Има осигурено захранване с ток и вода, мястото предлага и възможност за почистване на химически тоалетни.

Капацитет: 10 места

Работно време: 01/01 – 31/12

Снимки:

 

Кемперстоп лодкостоянка „Крайморие“ – се намира на територията на защитена лодкостоянка „Крайморие“, кв. Крайморие, гр. Бургас, до централен плаж „Крайморие“ и на 5 мин. пешеходно разстояние от центъра на квартала.

Има осигурено захранване с ток и вода. Мястото предлага и възможност за почистване на химически тоалетни.

Капацитет: 5 места

Работно време: 01/01 – 31/12

Снимки:

 

Кемперстоп Рибарско пристанище „Сарафово“ – се намира на територията на рибарско пристанище „Сарафово“, на 5 минути пеша от центъра и плажа. На рибарското пристанище има изградена обществена велостоянка, от която може да се наеме велосипед. Има изградена крайбрежна велоялея, която свързва пристанището с центъра на гр. Бургас и удобен градски транспорт.

Има осигурено захранване с ток и вода. Мястото предлага и възможност за почистване на химически тоалетни.

Капацитет: 8 места

Работно време: 01/01 – 31/12

Снимки:

 

Кемперстоп СОЦ „Ветрен" – се намира на 15 км от гр. Бургас. Разположен е на територия от 4 дка, разполага с 10 индивидуални кемпер места. Оборудван е с ток и вода. В границите на Спортен център „Ветрен“, който разполага с плувен басейн, затворен футболен терен, както и хотелска част. На няколко метра има хранителен магазин. В близост се намира действащата чешма „Калимарица“, която е още от Римско време. Туристически комплекс „Акве Калиде“ може да се види възстановената баня на Сюлейман Великолепни, археологически разкопки, датиращи от различни епохи. Комплексът разполага със кафетерия и магазин за сувенири, детски кът, както и благоустроено и превърнато в приятно място за отдих парково пространство. През летния сезон Парк “Минерални бани“ е идеално място за пикник със семейството. Там има голяма детска площадка, тенис корт и барбекю с беседки.

Капацитет: 15 места

Работно време: 01/01 – 31/12

 


Веселин Вълев

Camping.bg

Източник и снимки: Община Бургас

 

препоръчани новини

Z-Triton - велосипед, лодка и каравана в едно

Z-Triton - велосипед, лодка и каравана в едно

Електрическата триколка-амфибия Made in Latvia излиза на пазара през 2022 г.   Проектът Z-Triton не е нито...

Победителите в #BestBGcamp2021: Един фаворит, новите къмпинги събират одобрение

Победителите в #BestBGcamp2021: Един фаворит, новите къмпинги събират одобрение

Къмпинг Къпиновски манастир е първи в шест от общо осем категории в класацията за 2021 г. Половината от всички...